VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Váci Napok


Mik is azok a váci napok?
2020. augusztus 11.

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának önkéntes beteglátogatói évente kétszer gyűlnek össze Vácon, a Püspökségen, képzési és szakmai napra.

2007-ben kezdtük el egységes, átfogó önkéntes programunkat. Minden esztendőben az újonnan felvett önkénteseknek a sikeres felvételi beszélgetés után egy "képzési napot" tartunk, amelyen megismerkedhetnek a beteglátogatás alapvető tudnivalóival. A csoportos beszélgetéseken a régi és új önkéntesek megoszthatják egymással örömeiket, nehézségeiket, az újak megismerkedhetnek azzal, hogy a régebben szolgálatot teljesítők miért kezdtek bele ebbe a tevékenységbe, hogyan dolgoznak a különféle kórházi osztályokon. Képzési napjainkat jelenleg március első szombatján tartjuk.

Nyár végén "szakmai napra" jövünk össze. Ilyenkor a lelkigondozás, beteglátogatás különféle területeivel ismerkedünk, és bepillanthatunk a betegekért velünk együtt dolgozó "rokon szakmák" képviselőinek életébe, illetve lehetőség nyílik arra, hogy a különféle segítő szolgálatok mindennapjait megismerhessük.
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT