VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Váci Napok


X. Szakmai Nap - 2018. 09. 01.
2018. szeptember 3.

Nyárvégi szakmai napját tartotta meg a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata 2018. szeptember 1-én Vácon. Az esemény szentmisével kezdődött a Barátok templomában. A helyi közösség tagjai énekes és zenei szolgálatukkal szereztek örömet a lelkigondozóknak és a beteglátogató önkénteseknek. A szolgálat vezetője, Faragó Artúr atya munkatársaiért ajánlotta fel a szentmisét. A szentírási részletek segítettek, hogy meghívásunkra és talentumainkra gondolhassunk, hálát adhassunk és imádkozhassunk mindennapi munkánkért és a ránk bízottakért.

A szentmise után, ez alkalommal, a székesegyházzal szemben rendeződtek mosolygós csoportképpé a résztvevők. Uzsalyné Dr. Pécsi Rita, az EKIF pedagógiai igazgatója, neveléskutató a társas intelligencia témáját járta körül előadásában. Bíztatott kapcsolataink őszinteségére, építő tartalmainak erősítésére.

Farkas Cecília, mentálhigiénés szakember, beteglátogató önkéntesünk Rézivel együtt volt vendégünk. Az előadás a váci Jávorszky Ödön Kórházban folyó állatasszisztált intervencióról szólt. Bemutatta a kutyás terápia és aktivitás elméletét és gyakorlatát. Rézi pedig folyamatosan ott volt köztünk, minél több emberrel próbált megismerkedni. (Lásd korábbi hírünket.)

Dr. Versegi Beáta Mária nővér arról tanított minket, hogyan előzzük meg a mindannyiunkat fenyegető rém, a kiégés pusztítását, hogyan gyűjtsük össze, mozgósítsuk erőforrásainkat saját magunk és mások érdekében is.

Nagyszerű alkalmak váci találkozásaink arra, hogy az egyházmegye területén található, egymástól távol eső kórházaknál szolgáló testvéreink is örülhessenek egymásnak, beszélgethessenek, tapasztalataikat, de mindennapos dolgaikat is megoszthassák egymással.

Tavaszi képzési napjaink mellett, ezek az őszi szakmai napok is lehetőségei az egymással való kapcsolat ápolásának és a szolgálatunkban való elmélyülésnek. Jó volt ismét találkoznunk!
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT