VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Sajtó, visszajelzések


Idei beépített szeretet (BV program és a lelkigondozó)
2017. december 22.

A Karácsonyi jóvátételi programok keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet idén is ellátogatott a szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézetbe december 19-én. Az ünnepeket ágyban töltő betegeknek készítettek a fogvatartottak ajándéktárgyakat, melyeket a kórház klinikai lelkigondozója Dénesné Fekete Hédi, és az intézetet képviselő állománytagok adták át a betegeknek.

Jóvátételi program keretében - hasonlóan a tavalyi évhez -,   idén is ellátogattunk a szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet betegeihez a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata meghívására.

Ványi László bv. alezredes a helyszínen ismertette a resztoratív program lényegét. Elmondta, hogy a felkészülés során a jócselekedet a megbánást tükrözi. Ugyanakkor tolmácsolta a fogvatartottak üzenetét, mely szerint arra emlékezteti őket ez a program, hogy a betegek és az értük dolgozók irányába is kifejezzék közelségüket. Arra bátorítsanak mindenkit, hogy higgyenek a gyógyulásban, találják meg a hitben az erőt. Az emberi élet tisztelete oly módon került kihangsúlyozásra, hogy minden beteg emberi lény, és az is marad, s így kell feléjük fordulni. A betegek nem válnak puszta tárgyakká még akkor sem, ha alkalmanként csak passzívnak tűnnek.

A fogvatartottak textilből varrt karácsonyfadíszekkel és festett táblaképekkel kedveskedtek a betegeknek. Ezzel járultak hozzá az élet, az egészség, a környezet iránti tisztelet terjesztéséhez és kívánnak mielőbbi gyógyulást, áldott ünnepeket a kórházban fekvő beteg embereknek.

Dénesné Fekete Hédi kórházi lelkigondozó viszonzásképp az intézet felújított imatermébe nyújtott át egy adventi díszt.

Benke Judit cikkének eredetije
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT