VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Megtartotta szakmai konferenciáját a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata, amely idén 10 éves
2014. augusztus 31.

A szolgálat önkéntes beteglátogatóinak VII. szakmai napja egyben országos kitekintésre lehetőséget nyújtó szakmai konferencia is volt.

Ezen a napon szerettük volna bemutatni az országban működő beteglátogató csoportokat. Hála Istennek, a teljesség lehetősége nélkül, hiszen egyre több helyen állnak munkába ilyen csoportok. Vannak, akiknek mi adtunk példát, vannak, akiktől mi is tanultunk, nálunk korábban kezdték szolgálatukat.

A csoportok képviselői minden égtájról érkeztek: Esztergomtól Kalocsáig, Szombathelytől Debrecenig.

A nap püspöki szentmisével kezdődött, amelyet Dr. Varga Lajos, váci segédpüspök mutatott be, aki kezdettől fogva támogatója a betegek között végzett szolgálatnak. A szentmisén a váci Barátok templomának gitáros-énekes kórusa szolgált, Tornay Gábor vezetésével.

A nap folyamán bemutatkozott, a házigazda mellett, a Budai Irgalmasrendi Kórház (Markó Mária), a Magyar Rákellenes Liga (Strommer Szilvia) a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség (Dr. Halácsy Katalin), az esztergomi Vaszary Kolos Kórház kamilliánus családja (Dr. Felföldi Éva), a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Karitász beteglátogatóinak vezetője, a Szent Erzsébet Rózsája 2013-as kitüntetettje, Mészáros Gézáné, a debreceni  Katolikus Önkéntesek Ökumenikus Beteglátogató Szolgálata (Szokolai Katus), és a szombathelyi katolikus kórházlelkész, Molnár Árpád.

A szakmai nap alkalmából született kiadvány, amely a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának beteglátogatói munkájával kapcsolatos tanúságtételeket, információkat tartalmazza, itt letölthető.

A nap előadásai.
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT