VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Lelkilecsó Kistarcsán
2013. október 10.
A kórházi lelkigondozóknak különleges körülmények között is helyt kell állniuk. Ilyen volt, amikor a kistarcsai kórházban a névadó, Flór Ferenc születése napján nemcsak koszorúzási ünnepséget tartottak, hanem nagyszámú résztvevővel lecsófőző versenyt is.

A vetélkedőt, Dr. Trombitás Zoltán, a kórház főigazgatója nyitotta meg. A kórház osztályai, kiszolgáló egységei képviseletében 23 csapat mérte össze tudását. Köztük indult a lelkigondozói szolgálat csapata is, kiegészülve az egyházmegye területén más kórházakban szolgáló lelkigondozókkal.

A csapat göndör lecsót készített püspök módra. A göndör azt jelenti, hogy mangalica zsíron, mangalica szalonnával kiegészítve készült az étel.

Dobogós helyezést nem, viszont különdíjat kapott a társaság, így is öregbítve a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának hírnevét.

(Flór Ferenc doktor, honvéd alezredes, az 1848–49-es szabadságharcban a hadügyminisztérium egészségügyi osztályának vezetője volt, nem kevésbé fontosnak tartva sokirányú korszakalkotó orvosi tevékenységét, munkásságát.)
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT