VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Betegek Világnapi Szentmise Joel atyával a Hetényi kórházban
2023. február 15.

A Betegek Világnapját kórházunk Kápolnájában február 14-én szentmisével ünnepeltük meg. Délelőtt a misére hívogatás alkalmával a betegeket apró szeretet-képeslapokkal leptük meg, melyeket a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium alsós kis diákjai készítenek több éve. A kedves ajándékokat örömmel, meghatódva, hálásan fogadták, nemcsak a betegek, a kórház dolgozói is.

A lélekben felemelő, meghitt ünnepi szentmisén sokan voltunk: betegek, kórházi dolgozók, önkéntesek. Amit Joel atya a betegekért, dolgozókért ajánlott fel.

Joel atya a szentbeszédben hangsúlyozta, hogy Isten gyógyító szeretetét ünnepeljük a Betegek Világnapján. A keresztény ember feladata a lehajló szeretet a betegek felé.

A kórházi szolgálatot egy szép Teréz anya idézettel fejezte ki, mely a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának jelmondata is lett: „Amit teszünk csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.”

Továbbá, az imádkozás fontosságára hívta fel mindannyiunk figyelmét. Ezen az alkalmon a betegek szentsége is kiszolgáltatásra került. Siska Vilma önkéntes beteglátogató társunk pedig, betegekről betegeknek szóló verssel kedveskedett.

Tartalmas, szép napot tudhatunk magunk mögött.  Köszönjük Uram!

a Hetényi kórház Önkéntes beteglátogatói
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT