VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Karácsony előtti szentmise Ludányhalásziban
2023. január 9.

A ludányhalászi Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet lakói hétre hétre készültek az adventi időszakban az ünnepre Mák Noémi és Koplányi János lelkigondozóink, valamint az intézmény mentálhigiénés munkatársainak segítségével.

A hit, a remény, az öröm és a szeretet jelképeként meggyújtott adventi gyertyák fénye, a közös imaórák és énekpróbák tették meghittebbé a várakozás napjait. Ezzel is átadva magukat a karácsonyvárás érzésének.

Torma Joel atya, az új egyházmegyei kórházlelkészünk 2022. december 20-án celebrált ünnepi szentmisét, melyet Szita Tamásné Magyar Andi ének- és gitárkísérete és az Árpádházi Szent Erzsébet kórus éneke tett meghittebbé.

A szentmisét követően került sor Bablena Péterné intézményvezető  asszony ünnepi köszöntőjére és az otthon lakóinak karácsonyi műsorára, melyben versekkel és dalokkal, valamint betlehemes  pásztorjátékkal kedveskedtek az intézményben élőknek és dolgozóknak.

Karácsony ünnepén is Isten szeretetének ajándékait kapjuk és adjuk át egymásnak, ezáltal örömteli, áldott ünnepben  lehet részünk. Fontos, hogy a ránk bízott emberek érezzék mindazt, hogy az Isten szeretetében, kegyelmében végzett  szolgálat során a karácsonyvárás nemcsak külsőségekben mutatkozik meg. Közvetíteni szeretnénk mindazt, hogy tiszta ünnepi ruhában és tiszta ünnepi gondolatokkal lehet csak ünnepelni, felülemelkedve a hétköznapokon, s apró küzdelmeinken, vélt vagy valós sérelmeinken.

Vannak emberek, akiknek a sok szenvedés, a betegség, a lemondás megnehezíti mindennapjaikat, de erőt és vigasztalást ad az, ha arra gondolunk, hogy soha nem kapott nagyobb ajándékot az emberiség, mint kétezer éve, amikor megszületett egy gyermek aki elhozta a reménység üzenetét, hogy van értelme az életnek. Ezért gyermeki szelídséggel, őszinteséggel és hittel várjuk hát mi is a karácsonyt!

Hálát adunk Istennek, hogy mindig érezhetjük az ő végtelen kegyelmét, hogy mellettünk van és ez erőt ad nekünk a mindennapokhoz. Adassék meg ez a csoda minden jóakaratú embernek!

Kívánunk mindenkinek nyíltszívű várakozást, kegyelmekben gazdag, áldott, békés ünnepeket!

Révfy Péterné intézményvezető-helyettes
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT