VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Karácsony a Jávorszky Kórházban
2023. január 9.

A kórház vezetésének köszönhetően, az idei évben is megünnepelhettük a közelgő karácsony ünnepét a Jávorszky Ödön Kórházban.

Délelőtt kis csapatunkkal, - Sáreczky Imrével, Sáreczky Mónikával és Laczhegyi Miklósné, Mártikával, - a pszichiátriai és az ápolási osztályt látogattuk meg, ahol Jézus születésének verses történetéhez felfűzött karácsonyi énekekkel örvendeztettük meg a hallgatóságot, és apró ajándékokkal leptük meg a betegeket.

Délután pedig Kiss Tatiana doktornővel és Szalay Zsuzsanna gyógytornásszal elindultunk, hogy a többi osztályon is becsempésszünk egy kis karácsonyi hangulatot a kórház falai közé. Elvigyük a Megváltó születésének örömhírét azokhoz is, akiknek az ünnepet a kórházban kell tölteniük. A gyönyörű énekek mellett egy kis szimbolikus ajándékkal is megajándékoztuk a betegeket; hittanos gyermek által készített karácsonyi üdvözletet, hajtogatott angyalkát, szentképet vittünk a betegágyhoz.

Már ez a tizennegyedik karácsonyom a kórházban, mégis, most is nagy hatással van rám az a meghittség, ami megteremtődik a kórtermekben, ahogy belépünk a betlehemmel, amint felcsendülnek a karácsonyi énekek. Jó látni a meghatódottságtól könnyes szemeket, az imára kulcsolt kezeket, a csillogó tekinteteket. Jó hallani, amikor bekapcsolódnak az éneklésbe. Ahogy felidézik a régi betlehemezések, karácsonyok emlékét. „Köszönöm, hogy visszahozták a gyermekkoromat!”- mondta ma is egy férfi, és elsírta magát.

Ez a délután nem csak a betegeket hangolta rá a karácsony csodájára, hanem bennünket is segített abban, hogy a kis Jézus megszülethessen, de ne csak Betlehemben, hanem a mi szíveinkben is!

Köszönet:

Sáreczky Imrének, Sáreczky Mónikának és Laczhegyi Miklósnénak a közreműködésükért;

dr. Kiss Tatiánának és Szalay Zsuzsannának a csodálatos énekekért;

Rottenhoffer Líviának a hajtogatott angyalkákért;

egyházmegyénk hittanárainak, és hittanos gyermekeinek a karácsonyi üdvözlőlapokért; kedves rajzaikkal, biztató soraikkal, mosolyt csaltak a betegek arcára.

Áldott, békés, meghitt karácsonyi ünnepet kívánok, szeretettel!

Polónyiné Maretta Judit, lelkigondozó

 
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT