VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


"Gyere el a jászolhoz!"
2023. január 9.

 

Karácsony előtt karácsonyi műsort tartottunk "Gyere el a jászolhoz!" címmel a salgótarjáni  Szent Lázár megyei Kórház Reuma és Rehabilitáció osztályok előterében a somosi Gyertyaláng kis kórus  szereplésével.

Ők évről évre megajándékozzákkórházban benn fekvő betegeket kis műsorukkal, idén is megörvendeztettek bennünket. A járvány idején is számíthattam rájuk, bejöttek, s a metsző hidegben  kinn a fenyő alatt is karácsonyi énekeket ajándékoztak nekünk. A kis műsorunk elején Hornyanné Marika önkéntesünk Ady Endre, Karácsony című verse csalt könnyeket a szemekbe, majd pedig a kórus felcsendült sorai késztettek mindannyiunkat kicsit  befelé fordulásra, elcsendesedésre. Több beteg is megjegyezte, hogy gyógyír volt lelkének a karácsonyi énekek felidézése, s hálásan szorongatták a kis ajándék szentképeket.

A  kis asztalkára  kis Betlehemet készítettem,melyet félkörben ülve a betegek és a dolgozók ölelték körbe. Hálás vagyok a dolgozóknak, akik segítettek kijönni a betegeknek, s közülük sokan megtisztelték jelenlétükkel kis ünnepségünket, s  így lehetőségem volt az osztály minden dolgozójának Istentől áldott  szent karácsonyi ünnepeket kívánni!

"Gyere el a jászolhoz még ma éjjel!
találkoznod kell Isten szeme fényével.
Ne keress itt pompát, gazdagságot,
keresd azt, ki megváltja a világot.
Keresd azt, ki megváltja a világot!"
Ocsovainé Zsélyi Rita lelkigondozó© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT