VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Adventi áhítat a váci Jávorszky Ödön Kórházban
2022. december 9.

Advent az előkészület, a Megváltó születésére való várakozás, a reménykedés ideje. A nyugalom, az elcsendesedés, a megnyugvás időszaka.

Áhítatra hívtuk a váci Jávorszky Ödön Kórház dolgozóit, és betegeit. Arra, hogy egy rövid időre megálljunk az aulában felállított betlehemnél, és ez a meghitt hangulat magával ragadhasson bennünket a mindennapi nehézségek közepette is. S így készülhessünk karácsony közelgő ünnepére.

A Kórházlelkészi Szolgálat vezetője, Torma Joel atya gondolatai után meggyulladtak az adventi koszorú gyertyái. Majd gyönyörű énekekkel, Jézus születéstörténetének felidézésével segítettük a megjelenteket az ünnepre való készületben. Hálával és köszönettel tartozom, Revóczi Zoltánné Katinak, Szilágyi Sándorné Marikának, és Horchiné Ilának, hogy részvételükkel szebbé tették ezt a ráhangolódást.

Áhítatunkat ezekkel a gondolatokkal zártuk:

„Karácsonyhoz közeledünk, és nehéz szavakat találni, melyek a valóságnak megfelelően tudják kifejezni érzéseinket. De talán most nem is szavak kellenek, hanem a csodálkozás. Nézzük a betlehemi jelenetet és rácsodálkozunk arra a szeretetre, aki kicsinek és gyengének mutatkozik. A karácsony szeretet, csend és béke. Legyen ott az ünnepvárásban. A fellobbanó gyertyalángban, a sülő kalács illatában, a csengő harangok hangjában. Az egymásra mosolygásban, a szemek tükrözte ragyogásban, a hit csillagában, és a világban! Legyen  szeretet, csend és béke a lelkek találkozásában és áldás a várakozásban.”

Áldott adventi készületet!

Polónyiné Maretta Judit lelkigondozó
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT