VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Zárásképpen Spinyérben az önkéntesekről
2022. június 10.

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának lelkigondozói az elmúlt negyedévben, ahogy engedett a járványhelyzet szorítása, már minden hónapban összegyűltek, hogy egymással is találkozzanak, közös szentmiséken vegyenek részt és több időszerű témát, tennivalót is megbeszéljenek.

Most (2022. június 9-én), Vácon, a spinyéri kápolnánál találkoztak. Témájuk az önkéntesség újra indulása és az elmúlt félévre való visszatekintés volt.

A kórházlelkészi szolgálat munkájában nagyon fontos szerepet kapnak a beteglátogató önkéntesek. Többféle módon is segítik a betegeket, és a lelkigondozók munkáját. A járványhelyzetben nem tudták szolgálatukat ellátni, vagy csak kivételes helyzetben.

A lelkigondozó munkatársak számba vették minden kórháznál név szerint a segítőket, hogy kiről mit tudnak, hogyan egyeztettek előre velük, ki mikor tud visszatérni munkaterületére. Nagyon fontos az a szolgálat, amit a kórtermekben, a betegekkel beszélgetve végeznek.

Egy-egy közösen (a lelkigondozóval) megbeszélt napon adott kórházi osztályra érkezve keresik fel azokat a betegeket, akiknek a leginkább szüksége van a látogatásra. Például azért, mert esetleg egyáltalán nincsen senkije a betegnek, akik meglátogassa, vagy olyan dolgokat szeretne az életéből megosztani, amit hozzátartozóval nem tud megbeszélni. A „rászoruló” beteg megtalálásában a lelkigondozó és az egészségügyi személyzet tagjai is segítenek az önkéntesnek.

Nagyon sok segítőre, önkéntesre van szüksége a szolgálatnak a kórházakban, ezért szeptemberben újra meghirdetjük majd a jelentkezési lehetőséget erre a feladatra.

A lelkigondozók a szentmise és megbeszélések után több témában is egyeztettek és kérdéseket tettek fel a szolgálat vezetőjének, Faragó Artúr atyának.

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának lelkigondozói az előző csapatépítő alkalmakkor Kismaroson (áprilisban) illetve Vácon, az Irgalmasrendi Kórház kápolnájában (májusban) gyűltek össze.

Kórházlelkész.hu
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT