VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Betegek világnapja Vácon
2022. február 11.

A Lourdes-i Szűzanya liturgikus emléknapja, február 11-e egyben a betegek világnapja az egyházban.

A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését” (Szent II. János Pál).

A világnap alkalmából a pápa minden évben üzenetet intéz a hívekhez. Idei üzenetének témája: „Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas” (Lk 6,36). A szeretet útján a szenvedők mellé állni.

Immáron 30. éve ünnepeljük a betegek világnapját, amely alkalomból a Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnájában is ünnepi szentmisén vehettünk részt, melyet dr Faragó Artúr atya mutatott be.

A szentmisén sokan részt vettek a város különböző plébániáiról is, valamint a kórház betegei és dolgozói is kihangosítókon tudták követni a szertartást.

Artúr atya szentbeszédében hangsúlyozta, hogy mennyire fontos, a betegség terhét hordozó ember, aki a félelmeivel, kiszolgáltatottságával, a magányával, a számtalan kérdésével is küzd, mellé állni, akár a családtagoknak, akár a kórházban gyógyító team valamennyi tagjának. A nehézségek közepette se feledkezzünk meg a betegeket és az értük oly sokat fáradozó dolgozókat a Boldogságos Szűz Mária oltalmába ajánlani.

A szentmise végén lehetőség volt a betegek szentségének felvételére, amelyben a kórházban tartózkodó betegek is részesülhettek.

Kiss Tiborné, Vác, Irgalmasrendi Kórház
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT