VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Az év minden napján próbálunk a ránk bízottak mellett lenni
2021. december 24.

Az adventi és a karácsonyi időszakban a látogatási tilalom nagyon megnehezíti a kórházakban ápolt betegek helyzetét, ami a lelkiállapotukon is érezhető. A váci Irgalmasrendi kórházban ez talán még inkább érzékelhető, mivel itt több hónapot is eltöltenek a betegek. Az év minden napján próbálunk a ránk bízottak mellett lenni, de ilyenkor talán még inkább szeretnénk a család nélkül töltött napok fájdalmát, egy kicsit enyhíteni....

A járványhelyzet miatt, a tavalyihoz hasonlóan ünnepeltünk a karácsonyt. A mai napon a kora délutáni órákban Artúr atya szentmisét mutatott be a kórház kápolnában, amit az egész épületben hangszórókon hallgathattak a betegek és a dolgozók. A szentmisét követően Artúr atyával és néhány önkéntessel, minden beteget megajándékoztunk egy-egy szentképpel, édességgel, egy kedves jókívánsággal, egy bátorító, erőt adó mosollyal.

Ismét szeretnénk köszönetet mondani Horváth Antalnak a kántori szolgálatáért!

Minden betegnek és dolgozónak áldott, békés karácsonyt kívánunk!

„Isten Fia félredobva született meg, hogy elmondja nekünk: mindenki, akit leselejteztek, Istennek a gyermeke. Jézus úgy érkezett a világba, ahogyan egy újszülött jön a világra, gyöngén és törékenyen, hogy mi gyöngéden fogadhassuk be a saját törékenységünket. Fölfedezhetünk ebben egy fontos dolgot: akárcsak Betlehemben, úgy Isten a mi életünkben is a szegénységünkön keresztül szereti végbevinni a nagy dolgokat. Egész üdvösségünket egy istállói jászolba helyezte, és nem fél a szegénységünktől, engedjük tehát, hogy irgalmassága átalakítsa a nyomorúságainkat." (Ferenc pápa)

Kiss Tiborné
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT