VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Nehéz a kórház falai közé karácsonyi hangulatot lopni
2021. december 23.

A kórházban való lét, a betegség terhe megnehezíti a karácsonyra való készületet, főleg a mostani időkben, amikor a hozzátartozók nem látogathatják szeretteiket. A hatvani kórház ápolási osztályán, ahol huzamosabb ideig vannak bent a betegek, a nővérek segítségével, megpróbáltuk ezt a fájdalmas terhet enyhíteni. Advent egy-egy péntekén verssel, történettel, közös énekléssel kis áhítatokat tartottunk, így készülve karácsony közeledtére.

December 22-én délután az azt igénylő betegek szentségekhez járulhattak lelküket így is készítve az Úr érkezésére. Másnap, 23-án délelőtt, pedig az ápolási osztályon a nővérekkel és betegekkel közösen ünnepeltünk: énekelve, történeteket, verseket mondva. Megható volt hallgatni a betegek jókívánságait, visszaemlékezéseiket régi karácsonyaikra. Délután, nagyon magányosan, mert a korábbi években ezt az önkéntes beteglátogatók segítségével tettem, más osztályokon is felkerestem a betegeket szentképekkel, az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola tanulói által készített képeslapokkal kívánva mielőbbi gyógyulást, áldott ünnepeket.

Nehéz a kórház falai közé karácsonyi hangulatot „lopni”, de talán egy-egy pillanatra sikerült mosolyt csalni a betegek arcára feledtetve fájdalmaikat, szeretteik hiányát.

Az ápolási osztály ünnepségén elhangzott Sasváry Erzsébet: Karácsonyi dal c. vers részletével szeretnék e sorok olvasóinak áldott, békés karácsonyt kívánni:

„Jöjj, Ég Királya, szüless lelkünkben
Újra meg újra, mint a Nap kél;
Fényt és örömet hozz a borúra,
Ne borítson be búval a tél!

Leljük meg végre isteni békéd,
Lakjon lelkünkben a szeretet.
Mennyei Kisded! Tégy jobbá minket
S öleld szívedhez a szíveket!”

Brazda Judit, hatvani lelkigondozó
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT