VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Spinyértől Teraszig
2021. június 27.

A koronavírus járvány miatt önkéntes beteglátogatóinknak az idei évben sem volt lehetőségük arra, hogy a kórházban, a betegágy mellet szolgálhassanak. Az elmúlt időszakban arra sem volt mód, hogy a csoport tagjai egymással találkozhassanak. Éppen ezért nagyon vártunk már arra, hogy egy év elteltével, végre együtt lehessünk, örülhessünk egymásnak.

A szokásos csapatépítő lelki napunkon először a Naszály hegy lábánál, nagyon szép környezetben lévő Spinyéri kápolnához vitt az utunk, ahol dr. Faragó Artúr egyházmegyei kórházlelkész mutatott be szentmisét, amit Keserű Konrád és Péntek Attila zenei szolgálata tett még szebbé, még ünnepibbé.

A szentmise után Artúr atya vezetésével közös beszélgetésre került sor, ahol megoszthattuk egymással, hogyan éltük meg a járvány okozta bezártság, félem, bizonytalanság időszakát.  Mindenki elmondhatta mi volt benne nehéz, a nehézségek ellenére mi volt az, ami mégis gyümölcsöt hozott, mik azok, amikért hálásak lehetünk. Beszélhettünk a veszteségeinkről, fájdalmainkról is. Alkalom nyílt arra is, hogy ki-ki elmondhassa, hogyan képzeli további szolgálatát a csoportban. A bizakodás, a reménykedés hangja is megszólalt bennünk, amit a beszélgetés zárásaként felcsendülő dal is erősített mindannyiunkban.

„A béke napja közel, nézd már fénylik a jel.
Jézus szíve a földön, az égen mindent egybeölel.”

Ezután még lehetőségünk volt kicsit gyönyörködni a szép környezetben, töltődni az Isten adta szép természetből. Majd folytattuk tovább utunkat a Naszály hegyben található Teraszkilátóhoz, ahol finom ebéd mellett, most már kötetlenebb formában folytatódhattak a megkezdett beszélgetések, gyönyörködhettünk a festőien szép tájban, a kilátásban.

Feltöltődve, a szolgálatunkhoz fűződő vágyakkal és reményekkel indultunk haza. Bízva abban, hogy önkénteseink is mihamarabb visszatérhetnek a betegek szolgálatára.

Polónyiné Maretta Judit lelkigondozó
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT