VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Ismét találkozhattunk
2021. június 2.

2021. június 1-én az egyházmegye lelkigondozói találkoztak Vácon. A 11 kórháznál szolgálatot teljesítő segítők hosszú járványidőszakos szünet után jöhettek ismét össze. A járványban minden kórháznál nagy megterhelés alatt kellett dolgozni, hiszen a betegek, hozzátartozók és az értük dolgozók is testileg-lelkileg próbára téve, erejüket sokszor teljesen elhasználva fáradoztak. Öröm és felüdülés volt tehát egymást személyesen is látni, beszélgetni a hétköznapi dolgokról is.

Az irgalmasrendi kórház kápolnájában kezdődött a nap szentmisével. A szentmise után az „öröm útja” állomásait elmélkedték végig a munkatársak, hogy még a húsvéti ünnepek tanításának örömében maradhassanak egy órára.

A nap szakmai részében a betegek szentségéről esett szó, melynek aktualitását a „Betegellátó könyv” megújult változatának kiadása adta. A lelkigondozók mindennapi munkájukban a haldoklók mellett is ott vannak és segítik a szentséget kiszolgáltató papok munkáját, felajánlják ezt a lehetőséget a betegeknek és hozzátartozóknak.

Közös ebéddel, sok beszélgetéssel fejeződött be a nap.

korhazlelkesz.hu
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT