VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Édesanyák napja a kistarcsai kórházban
2021. május 4.

Amikor ünnepelünk, olyankor öröm járja át a szívünket, hogy együtt lehetünk azokkal, akiket szeretünk, mert a rituálé kiszakít a mindennapok monotonitásából, szürkeségéből és egy másfajta időbe röpít. Anyák napja évről évre egy olyan vasárnap, amit jó érzés minden emberrel együtt megünnepelni, hiszen az anyaság mindenki számára egy egyértelmű közösségélmény.

A Covid sajnos ebbe az ünnepbe több téren is kevert idén egyfajta kesernyés ízt, ugyanis a kórházainkban nagyon sokan szeretteiktől elzárva feküdtek és a dolgozók közül is a legtöbben szolgálatban voltak az ápolások és az oltások miatt.

Több iskolában és közösségben, őszinte lelkű emberben megfogalmazódott a gondolat, hogy a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban ne hagyjuk se a dolgozókat, se a betegeket anyák napi lelkiség nélkül. Összefogva, összedolgozva, próbáltunk egy olyan egyszerű gesztust megkomponálni, amiben az elismerő szeretet a dolgozók felé és az együttérző szeretet a betegek felé kifejezésre juttatja, hogy velük vagyunk a háttérben, mindenki a maga lehetőségei szerint.

Hálásan köszönjük ezúttal:

  • A Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium diákjainak és művészeti tanárainak a több száz képeslapot, amivel a betegeknek ünnepséget varázsoltak az online oktatás nehézségeit is legyőzve
  • A Gödöllői Református Líceum tanárainak és diákjainak a dolgozóknak készített támogató igekártyákért, képeslapokért
  • A Gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnázium és a Szent Imre Katolikus Általános Iskola családjainak a Merci csokikért, az Omnia kávékért, kézműves szívecskékért, amivel minden kórházi osztály és minden munkaegység felé szeretettel jelezték, hogy mennyire hálásak azért, hogy egész évben édesanyáinkat és édesapáinkat kitartó munkával ápolták
  • Az Új Ember szerkesztőségének a májusi Adoremus adományért
  • A Fehér Kegytárgykereskedésnek a Segítő Szűzanya szentképekért

Nem nagy dolgok ezek, de mind a megajándékozottak, mind az ajándékozók szíve megdobbant és jó volt látni a megfáradt tekintetekben, hogy ezek a kis gesztusok előcsalják a mosolyt is az arcokra. Bármilyen fáradtak is vagyunk, a lelkünk mélyén él a jó és az egy közösséghez tartozás vágyának az érzése.

Ebben a „Covidos Édesanyák napjában” Szent Kalkuttai Teréz anya mondata nagyon találó mind a betegek, mind a dolgozók, mind az adományozók szemszögéből: „Ebben a világban nem tehetünk nagy dolgokat, csak kis dolgokat nagy szeretettel.”

Azt kívánjuk, hogy az ilyen apró kis hétköznapi gyöngyök füzérré növekedjenek és minden ember szívét melengessék meg tavaszi napfényként.

Bálint Brigitta és Szabóné Szekeres Ildikó lelkigondozók
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT