VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Indiában járványkórházakat rendeznek be a katolikus iskolákban
2021. április 30.

A bangalore-i (Bengaluru) főegyházmegyében egy időre az egészségügy rendelkezésére bocsátják a katolikus iskolákat. Peter Machado érsek azután döntött így, hogy felmérte, milyen drámai a helyzet a katolikus kórházakban és a közkórházakban is.

A koronavírus-járvány második hulláma megbénította az indiai egészségügyi ellátást. Az egész országban beteltek a kórházi férőhelyek, nincs oxigén, nincs orvosság. „Azzal, hogy rendelkezésre bocsátjuk az iskoláinkat, szeretnénk csökkenteni az egészségügyi válság miatt a kórházakra nehezedő nyomást – mondta el az érsek a Fides hírügynökségnek. – Nagyra tartjuk az orvosok és ápolók – katolikusok és mások – munkáját, akik fáradhatatlanul és érdek nélkül szolgálnak ebben a végtelenül nehéz helyzetben, és szeretnénk felajánlani segítségünket, támogatásunkat”.

Ezenkívül az érsekség és a katolikus kórházak telefonvonalat is működtetnek, ahol a betegek és családtagjaik információt kaphatnak a betegség kezeléséről és a rendelkezésre álló férőhelyekről, lélegeztetőgépekről. Azokat a pácienseket küldik az ideiglenes kórházakba, amelyeket iskolákban és más épületekben rendeznek be, akik a kezdeti terápiás kezelést követően már gyógyulófélben vannak, ezzel próbálják csökkenteni a kórházakra nehezedő nyomást. Az érsekség minden kórház számára felajánlott egy iskolát erre a célra.

Magyar Kurír
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT