VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Ünnepi meglepetések a szolnoki MÁV Kórházban
2020. december 31.

Az idei adventi időszak zárásaként - a Covid-járvány idején is - többféle önkéntes indíttatású felajánlással és megható figyelmességgel találkozott a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata és a szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet, amikor területi és felekezeti hovatartozástól függetlenül az öröm- és meglepetésszerzés volt azok motivációja, akik névvel vagy név nélkül azon fáradoztak, hogy bensőségesebbé tegyék a kórház karácsonyi ünnepvárását.

Köszönet a lelkigondozói szolgálatunk közvetítésével a kórháznak szánt finom hókifli-tálcákért, valamint az adventi időben már a kórházbeli osztályok számára bibliai gondolatokkal megtűzdelt ötletes fényfüzéreket készítő Sülyéné Klárika befőttes üvegeiben esztétikai élményt is jelentő mézesekért. Az Ápolási osztály mellett a kórházvezetés és a portaszolgálat nevében külön köszönet a Görögkatolikus Hagyományőrző Csoportnak a felajánlott finomságok beszállításáért.

A kórházi és rendelőintézeti lelkigondozott betegek számára személyes lelki táplálékot jelenthetett idén mind a karácsonyi ünnep, mind az óévbúcsúztatás kapcsán Kárpáti Tibor Gyöngyöt az Embernek című verse, amelyben a „lelkek sebére / hófehér tépést / tenni az Isten / felé pár lépést" - gondolata különösen is megkapóvá vált, és telefonon keresztül a megzenésített formája nem egy beteget elérzékenyített a Misztrál együttes előadásában.

Év végi zárásként pedig köszönet még a most a két ünnep között a kórházi Teréz szobába újabb meglepetésként érkező igen dekorativ nagy mécsesért, ami Szilveszter napján máris segített átvezetni a kis imaszoba hangulatát az újabb év iránti várakozásba. Az évbúcsúztatóként kapott kis elektromos égők, valamint a sajtos tallér csomagok szintúgy meglepetést okoztak, miközben mind a betegek, mind a dolgozók nevében reményteli új évet kívánok 2021-re! Ahogy egy bent fekvő lelkigondozott kihangsúlyozta, lehetőleg Covid- és karanténmentes esztendőt Mindenkinek!

Hálás szívvel az idei nehéz esztendőben különösen is felértékelődött emberséges hozzáállásért egymáshoz, a lelkigondozás ügyéhez is.

Jókívánságokkal: Dénesné Hédi lelkigondozó
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT