VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Apró sziromcsodák az örömök, rajtuk át Isten szól: jövök!
2020. december 24.

Ajándékainkkal, szívünkben örömmel elindultunk a pszichiátriára karácsonyi ünnepséget tartani. Be kellett öltöznünk védőfelszerelésbe, hogy óvjuk az idős, krónikus betegeket. Először a zárt osztályra mentünk, ahol csillogó szemekkel fogadták a betegek és dolgozók. Lehetőség volt megköszönni a szakemberek áldozatos munkáját, amit a rájuk bízottakért tesznek. Hálásan megköszönték a betegek is a karácsonyi együtt éneklést.

A krónikus belgyógyászatra szorongó szívvel mentünk, mert tisztában voltunk vele, hogy sok kedves, ismerős arc hiányozni fog. Fájó volt szembesülni a veszteségekkel, nagyon hiányoztak a szeretett, ismerős arcok, hangok. Ugyanakkor öröm és megnyugvás volt viszont látni azokat, akik leküzdötték súlyos betegségüket, jó érzés volt együtt énekelni velük. Mondtam is egyiküknek, hogy nemcsak a karácsonyt ünnepeljük most, hanem a gyógyulásukat, visszatérésüket is.

Az akut osztályon is sorra kijöttek a kórtermekből, ahogy felcsendült az ismerős karácsonyi dallam.

A pszichiátria után a neurológiára mentünk, ahol csak Andi gitározott és együtt énekeltünk azokban a kórteremben, ahol lehetett.

A sebészetet, traumán sajnos akut ellátás folyt, így csak beköszöntünk a kórtermekbe, átadván az ajándékokat.

Az osztályok végig járása után elbúcsúztunk dr. Szabó Géza főigazgató úrtól, aki januárban a salgótarjáni kórház főigazgatója lesz. Jólesett, hogy megköszönte a betegekért végzett szolgálatunkat.

Megható, megrendítő is volt a közös karácsonyi ünneplésünk, könnyeket csalt a szemünkbe.

Áldott, egészségben gazdag karácsonyt!

Balassagyarmati lelkigondozók
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT