VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Kis gesztusok az Irgalmasban
2020. december 23.

Ismét eltelt egy év, ami mindannyiunk számára más volt az eddig megszokottaknál, de mindig nagy szeretettel készülünk, hogy így karácsony előtt együtt ünnepeljünk a betegekkel.

A mai napon Artúr atya szentmisét mutatott be az Irgalmasrendi kórház kápolnájában, amit a betegek és a kórházi dolgozók az egész épületben tudtak hallgatni a hangosításnak köszönhetően.

A szentmisét követően a megfelelő védelmi intézkedéseket betartva, a kórház főnővérével és két munkatársával együtt, néhány percre minden beteghez odaléptünk egy-egy szentképpel, szaloncukorral, és néhány kedves szóval kívántunk áldott ünnepet.

Minden évben különösen megható ez a nap, amikor ilyen formában lehetünk együtt a kórház betegeivel. Hiszem, hogy a mai napon is megérezték egy kézfogásból, egy mosolyból, hogy ebben a különösen nehéz időszakban sincsenek egyedül, és hogy imában továbbra is hordozzuk őket.

Szeretnénk köszönetet Horváth Antalnak a kántori szolgálatért és azért, hogy szentmise után a kórusról végigkísért minket a karácsonyi énekekkel, amit minden szobában örömmel hallgattak.

Minden betegnek és dolgozónak áldott, békés ünnepet kívánunk!

Kiss Tiborné lelkigondozó

 
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT