VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Gyönyörű énekszó a Jávorszkyban
2020. december 22.

A járványhelyzet miatt nem tudtuk hagyományos módon ünnepelni a karácsonyt sem a váci Jávorszky Ödön Kórházban. Nem jöhettek betlehemező gyerekek. A szokásos karácsonyi éneklésünkre sem érkezhettek az önkéntes beteglátogatóink és azok a jóakaratú emberek sem,  akik évről évre a kórtermekbe idézték a karácsony hangulatát, énekeikkel, hangszereikkel.

Akár milyen nehéz is a helyzet, nem akartunk lemondani arról, hogy a családjuktól magányosan távol levő, betegséggel küzdő emberekhez valamilyen módon ne hozzuk közelebb ezt a szép ünnepet. Ezért Artúr atyával, szolgálatunk vezetőjével, Kiss Tatiana doktornővel és Szalay Zsuzsanna gyógytornásszal elindultunk kórházunk fehér zónás osztályaira, hogy szerény ajándékainkkal, a betlehemmel, énekszóval elvigyük a Megváltó születésének örömhírét. A gyönyörű énekek érzelmeket mozgattak meg betegeink lelkében, amit a szemek sarkában meg-megcsillanó könnyek jeleztek. Még a férfiak sem szégyellték, nem akarták elrejteni érzéseiket. És voltak olyanok is, akik lelkesen kapcsolódtak be a jól ismert karácsonyi énekekbe.

Bár a kórházban csak kevesebben tudtunk ott lenni a betegek körül, mégis nagyon sok jó szándékú ember csatlakozott, hogy együtt egy kis örömet szerezzünk betegeknek, dolgozóknak egyaránt.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Híd Élelmiszer Kft. és a Stühmer Kft. édesség adományát, melyeket a kórház COVID részlegeire juttattunk el, ezzel is elismerve és megköszönve embert próbáló, kitartó munkájukat. Valamint a váci Baptista Gyülekezet szaloncukor adományát, amit a kórházi dolgozók között osztottunk szét.

Hittanos gyerekek szebbnél szebb rajzokkal kedveskedtek a betegeknek és az őket gyógyítóknak, kifejezve jókívánságaikat, biztatásaikat. Köszönet érte a Karolina Általános Iskola, a Vác–Deákvári Egyházközség, a Rádi Egyházközség, a szendehelyi, rétsági és tereskei iskola hittanosainak és hittanáraink, valamint s gödi Búzaszem Katolikus Általános Iskola diákjainak és tanárainak.

Nagyon szép, ízléses kézzel készített karácsonyi üdvözlőlapok készültek a kórházi dolgozóknak. Ezeket köszönjük szépen Horváth Helgának, Széles Renátának és lányának Rebekának, Mészáros Gábornénak és kislányának, Annának, Nagyné Supák Anettnek, Rodák Rebekának, Sagyibóné Sára Annának, Szabó Katalinnak és gyermekeinek. Verőcei és kismarosi családoknak, akik nem csak üdvözlőlapokkal, hanem az ilyenkor elmaradhatatlan mézeskaláccsal is meglepték a betegeket.

Köszönet a horgolt karácsonyfadíszekért, amivel a szülészet és újszülött osztály dolgozóinak kedveskedhettünk Nagy Luca jóvoltából.

Ha nem is a megszokott módon ünnepeltünk, a gyönyörű énekek, a sok kedves személyes ajándék mégis meghitté varázsolta az olykor nagyon nehéz, gondterhelt pillanatokat. Hozzá segítette a betegeket, de minket is, hogy szívünkben is megszülessen a Megváltó!

Áldott, békés karácsonyi ünnepet kívánok, szeretettel!

Polónyiné Maretta Judit, lelkigondozó
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT