VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Istentisztelet halottak napja alkalmából Ludányhalásziban
2020. október 31.

„Örvendezzünk mindnyájan az Úrban ünnepi napot ülvén Mindenszentek tiszteletére;
kiknek ünnepén örülnek az angyalok és magasztalják az Istennek fiát.”

Istentisztelet halottak napja alkalmából az Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézetben Ludányhalásziban. (2020.10.29.)

Koplányi János lelkigondozó egészségi állapota miatt már 4 hónapja nem tudja ellátni feladatait intézményünkben. Közösségünk számára kimondhatatlanul hiányzik. (Terápiás  csoportunk tagja ő is.)

Október - Mária ünnepe – rózsafüzér ünnepe. Csütörtökönként a szociális munkatársak vezetésével – a lakók igényének megfelelően és közreműködésével közös rózsafüzér imádkozások zajlottak. A halottak napja közeledtével egyre fokozódott az igény, hogy legyen közös megemlékezés.

A lelkigondozót mindenki nagyon hiányolta már.  A csoportvezető telefonon egyeztetett Jánossal, aki örömünkre igent mondott. A járványügyi szabályok betartásával kb. 80 ellátott vett részt az Istentiszteleten. Katalin ellátott Szent Ágoston gondolataival búcsúzott a 2020. évben elhunyt lakótársaktól. Az Istentiszteleten belül a Mindenszentek litániája is elhangzott, melyben arra kértük szentjeinket, hogy segítsenek bennünket mindennapi életünkben. Minden lakó áhítattal figyelt és kapcsolódott be a szertartásba. Áldozás után a halottaink lelki üdvéért a megholtakért szóló litániát imádkoztunk el. Ellátottjaink csendesen átélve emlékeztek családtagjaikra, rokonaikra, ismerőseikre, lakótársaikra, akik már nem lehetnek közöttünk.

Az áldást követően mécsesekkel kezünkben körmenettel mentünk az udvaron lévő nagy kereszthez, ahol imádkozva elhelyeztük a kegyelet mécseseit.

A szertartás végeztével magánbeszélgetés következett. Lakóink tolmácsolták érzéseiket, hogy mennyire hiányzik a lelkigondozónkat. Nagyon várják vissza. János! Köszönjük, hogy jelenléteddel és vezetéseddel méltóképpen közösen megemlékezhettünk halottainkról. Igyekezz gyógyulni, mihamarabb visszajönni hozzánk! Nagy szükség van Rád! Köszönjük az együttlétet!

Fontos volt ez mindannyiunk számára, mivel a lakóink nem tudnak haza menni, meglátogatni a hozzátartozóik, barátjaik sírját ezért nagyon fontos, hogy az itteni Istentisztelet alkalmával közösen meggyújtották a megemlékezés gyertyáit.

A mentálhigiénés csoport tagjai
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT