VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Írjunk levelet a Covidos betegeknek
2020. október 29.

A beteg ember nagyon vágyik a kapcsolódásra. Vágyja orvosa biztató tekintetét, őszinte és megnyugtató hangját, egyértelmű szavait, a gyógyító érintését, de a lelki támogatásra is szüksége van. Ezen alapvető igényeknek a teljesülésében az átlagos hétköznapi betegek a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban nem is szenvednek hiányt.

A Covid osztályon lévő betegek viszont, ha kórházba kerülnek, ezekből a kapcsolódási csatornákból nem sokat élveznek a mindennapokban.  Maszkban, kesztyűben, védőruhában vannak kiszolgálva, ami eléggé nehezíti a gyógyítási lehetőségeket. Emiatt ezek a betegek hátrányos helyzetben vannak a gyógyulási időtartamot illetően.

Lelkigondozóként minden beteghez küldetésünk van. Szeretnénk is, akihez csak tudunk eljutni, hogy legalább néhány aprósággal megörvendeztethessük őket. Nehezen éltük meg, hogy ezek a betegek egyre többen vannak, a technika viszont még nem tart ott a kórházakban, hogy egy video hívással mosolyt és lelki üzenetet tudjunk eljuttatni nekik. Szerettük volna, ha tudnak arról, hogy imádkozunk értük, velük vagyunk lélekben! Imában kértük a Jóistent, hogy segítse őket nélkülünk is!

Az őszi erdőt járva a színkavalkádban egyszer csak letisztult az új üzenési, levélírási forma: falevélen küldünk nekik bátorítást, mosolyt és egy kis szeretetet. Mivel a mostani világ egyre jobban hasonlít az archaikus időszakra, emiatt nem is volt bonyolult a régi levelezési formát feleleveníteni. A kórházi vezetőség és a dolgozók közreműködésével sikerült is eljuttattunk minden covidos betegnek egy színes falevelet, néhány kedves sorral. Örültek neki, mosolyogtak, hálálkodtak. Reményeink szerint minél hamarabb az otthonaik ablakából látják már a szép őszi levélhullást.

Fogjunk össze sokan és segítsünk minden Covid osztályon fekvő betegnek legalább egy színes falevéllel, ha a kórházi vezetőség is engedélyezi, hogy az őszi elmúlásból a fény felé fordulva az árnyék mögéjük kerülhessen!

Bálint Brigitta és Szabóné Szekeres Ildikó lelkigondozók
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT