VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Végre láttuk egymást! Egymást látogató beteglátogatók
2020. június 28.

Nem tudták a betegeket látogatni ebben az esztendőben az önkéntesek. Először az influenzajárvány állította meg a jószándékot, aztán még nehezebb idő következett a korona vírus miatt.

Nyár elején össze szoktunk jönni, hogy egy kötetlen formában is találkozhassanak az önkéntesek a lelkigondozókkal és a kórházlelkésszel. Ebben az esztendőben az egyik váci lelkigondozó, Polónyiné Maretta Judit és családja meghívására Szente felé indultunk.

Megálltunk Tereskén, hogy egyházmegyénk egyik legrégibb műemlékét, a falu román kori (többször átalakított) templomát megnézzük. Kovács Károlyné, Magdika kedves idegenvezetésével ismerkedhettünk a megszentelt épülettel. Különösen is aktuálissá tette látogatásunkat, hogy Szent László napján nézhettük a szent életét ábrázoló freskót.

A következő állomás már Szente volt. Az előzőhöz képest nem sokkal fiatalabb Szt. Erzsébet tiszteletére emelt templomot Hadasné Maretta Magdolna mutatta be. Szentmisével emeltük fel lelkünket, hogy szeretteinket, betegeinket is Jézusnak ajánljuk. A szentmisén Keserű Konrád és Péntek Attila zenélt és vezette énekünket. A misét kórházlelkészünk, Artúr atya mutatta be.

Családi ebéd, beszélgetés követte a szentmisét a falu közösségi épületében. Megcsodáltuk a tavirózsákat és a levendula bokrokat. Felfaltuk egymás süteményeit. Majd vendéglátóinknál kávéztunk és énekkel köszöntük meg az ebédet és az együttlétet.

kórházlelkész.hu
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT