VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Terápiás mackó a szolnoki MÁV Kórházban
2020. április 20.

Terápiás mackóként áll szolgálatba gyűjteményünk egy kismacija.

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának, a szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézetben lelkigondozói szolgálatot teljesítő Dénesné Fekete Hédi munkáját segíti majd az a nővérke maci, melyet péntek délután adtunk át. A szolgálati helyét azért majd néha elhagyja a mackó, amikor a Kórházlelkészi Szolgálat különböző programjaira is elutazik.

BAP Macihad Macimúzeum

Két éve a csapattal a MÁV Kórházból átmentünk Rákóczifalvára a Macimúzeumba. Télen pedig én jártam arra, a gyűjtővel beszélgettem, és felvetődött bennem, hogy esetleg kis terápiás maci kollégát adnának-e nekem a lelkigondozói munkámhoz. Ezzel kapcsolatban igen együttműködőek voltak. Azután mostanáig eszembe sem jutott, hogy alakul ez a dolog. Egyszer csak jelezték, hogy ahogyan én akkor tél végén esetleges mackó-rucóként egy kis laborköpenyt és egy klumpát gondoltam, ezt házilag el is készítették nekem, és pénteken munka után ide is adnák ajándékba.

Így kimentünk Rákóczifalvára, ahol úgy nyomták a kezembe ezt a macit, mint a világ legtermészetesebb dolgát, hiszen én lelki dolgokkal foglalkozom, amihez segítő társnak használjam nyugodtan, és időnként, ha valami olyan lelkigondozói alkalom, vagy rendezvény van, ami örömteli, akkor egy-egy képpel jelezzem már az útját ennek a mackónak.

Nagyon kedves kis játékmedve figura, 60 éves, s kb.40cm.

Dénesné Fekete Hédi

Régebbi hírünk a macimúzeumos kirándulásról
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT