VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Segíthetek a kistarcsai kórház keresztútjának megvalósításában
2020. február 27.

Kedves Testvérek!

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban nincsen kórházkápolna, ennek ellenére 33 éve, minden héten van szentmise, a környező plébániák papjainak segítségével. 2005-től a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának lelkigondozói és önkéntes beteglátogatói is sokféle módon próbálják segíteni a betegséggel küszködő embereket és hozzátartozóikat. Nagy szükség lenne egy kórházkápolnára, de amíg ez megvalósulhat, addig különféle helyszíneken, különböző ünnepi alkalmakkal próbáljuk ezt az űrt betölteni.

Az idei nagyböjtben egy világhírű szobrászművésznő, Maria de Faykod, Lourdesben felállított keresztútjának fényképei érkeznek meg a kórházba, melynek a Vezetőség egy állandó és végleges helyet biztosít. Mivel a képeknek jogdíja és előállítási költsége is van, ezért fordulunk a kórház felvevő területén lévő plébániák híveihez.

Mindannyiunknak vannak betegei a kórházban, mi magunk is segítségre szorulunk, ezért jó lenne, ha közös ügyként tekintenénk a keresztút megvalósulására! Mindenki sajátjának érezhetné ezt a kórházi keresztutat, ha családonként 500 Ft- adománnyal megtámogatná az ügyet!

Amennyiben ezt a kórházi keresztutat támogatni szeretnék, kérjük, hogy a templomban elhelyezett gyűjtődobozban helyezzék el az erre szánt összeget Virágvasárnapig.

Támogatásukban bízva, köszönjük nagylelkű felajánlásukat!

Kistarcsa, 2020. Hamvazószerdán

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
Dr. Faragó Artúr, egyházmegyei kórházlelkész
Bálint Brigitta és Szabóné Szekeres Ildikó klinikai lelkigondozók

Ha átutalással szeretné, tudja támogatni ügyünket, az Ember a Kórházban Közhasznú Alapítvány számlája utalhat: 11742094 – 20176479 (Kérés esetén igazolást tudunk kiállítani az adóbevalláshoz.)

Ha személyi jövedelemadójának 1%-ával tudja támogatni működésünket: 18715118-1-13

A szobrásznő honlapjának keresztúti sorozatát is bemutató része.
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT