VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Világnap a salgótarjáni kórházban
2020. február 13.

Szent II. János Pál Pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11., a Szűzanya első lourdes-i jelenésének napja legyen a betegek világnapja. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését.”

Kórházunk kápolnájában február 12-én ünnepélyes szentmise keretében szolgáltatta ki a Betegek szentségét Kapás Attila atya, külön imába foglalva mindazokat, akik az osztályokon, kórházi ágyaikon részesülhettek a betegek Szentségében.

Ferenc pápa üzenetéből olvastunk fel részletet, melynek idei mottója „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok én megkönnyítlek titeket” (Mt 11,28).

Jézus e meghívása a 28. világnapon mindazoknak szól, akik betegek és terheket hordoznak, akik szegények és tudják, hogy teljesen Istentől függenek, akiket a próbatétel súlya megsebez, akiknek gyógyulásra van szükségük. Jézus Krisztus nem törvényeket szab azoknak, akik sebzettségük, fájdalmuk és gyengeségük miatt félelemben élnek, hanem irgalmát, vagyis gyógyító személyes jelenlétét ajándékozza nekik.

Minden embert, aki a betegség terhét hordozza, családtagjaikat és az egészségügyben dolgozókat  is Boldogságos Szűz Mária oltalmába ajánljuk. Szűz Mára Betegek gyógyítója könyörögj érettünk!

A szentmise végén együtt elimádkoztuk a Most segíts meg Mária és az Oltalmad alá futunk Istennek Szent Anyja imákat, melyet beteg testvérink sokszor imádkoznak itt kórházunk falain belül megnyugvást, reménységet, testi-lelki gyógyulást remélve.

Ocovainé Zsélyi Rita, lelkigondozó
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT