VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Adj másfél órát hetente a betegeknek!
2022. június 16.

Adj másfél órát hetente a betegeknek!

Minden évben újra várja beteglátogató önkéntesek jelentkezését a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata.

A betegekkel foglalkozó szervezetet 2004-ben hozta létre a váci egyházmegye akkori püspöke, dr. Beer Miklós. Lelkigondozóink hivatalosan 2005-től állnak segítő beszélgetéssel a betegek, hozzátartozóik és a kórházakban dolgozók szolgálatára.

Egyházmegye-szerte igény támadt arra, hogy önkéntesek is segítsék a lelkigondozók munkáját. 2007-es képzéseink után álltak munkába az első önkéntesek az egyházmegyénk területén található kórházakban.

Mit is tehetnek ezek az önkéntesek? Ahogyan a kórházlelkészi szolgálat egyik roll-up-ján is sorakoznak a szavak: beszélgetek, felolvasok, énekelek, zenélek, mosolygok, mesélek… Személyre szabott, közösséghez igazított szolgálatot alakítunk ki, közösen megbeszélve, minden önkéntessel. Honlapunk és facebook oldalunk bejegyzései mutatják hol, milyen programban vesznek részt, milyen alkalmakat vezetnek önkénteseink a lelkigondozók irányítása mellett. Nemcsak ünnepi műsorok, hanem kiállítás, állatasszisztált terápia, lelkinap, teaház, betlehemezés mind-mind szerepel programjaink között Váctól Salgótarjánig, Kistarcsától Szolnokig.

Várjuk szeretettel mindazokat, akik szeretnének részt venni ebben a szolgálatban!

2022. szeptember 30-ig lehet jelentkezni központi elérhetőségeinken, személyesen a lelkigondozóknál vagy honlapunkon keresztül.

Jelentkezés

Letölthető plakát
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT