VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Betegek és dolgozók együtt emlékeztek
2019. október 31.

A váci Jávorszky Ödön Kórházban idén negyedik alkalommal szervezték meg azt közös gyertyagyújtást és imádságot, amit az Egyházmegyei Kórházlelkészi Szolgálat hagyományteremtő céllal kezdeményezett, halottak napja alkalmából.

Az egészségügyi intézmény aulájában október 31-én megtartott gyertyagyújtáson, azoknak a kórházban tartózkodó betegeknek is lehetőséget nyújtottak a méltó megemlékezésre, akik ezen a héten nem tudják meglátogatni szeretteik sírjait.

A megemlékezésen dr. Faragó Artúr, a kórházlelkészi szolgálat vezetője mondott beszédet, majd az intézmény lelkigondozói, Polónyiné Maretta Judit és Jéger Sándorné, valamint a beteglátogató önkéntesek olvastak fel verseket, énekeltek egyházi és ifjúsági dalokat, Péntek Attila és Nagy Ágnes gitárkísérete mellett. Ezt követően a résztvevők együtt imádkoztak az elhunyt betegek, hozzátartozók és kórházi dolgozók lelki üdvéért.

A kórház képviseletében, dr. Király Edit ápolási igazgató gyújtotta meg az emlékezés lángját, őt követően pedig a jelenlévő betegek, hozzátartozók és kórházi dolgozók idézték fel csendben mindazok emlékét, akik sajnos már nincsenek közöttünk.

Szöveg: Tari Adrienn
Fotó: Kiss Tiborné
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT