VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Szeretnénk segíteni a püspök atya szolgálatát
2019. szeptember 18.

Rendhagyó értekezletre érkeztünk a váci püspökségre 2019. szeptember 17-én. Ennek a napnak az volt a nagy lehetősége számunkra, hogy találkozhattunk egyházmegyénk új püspökével, Marton Zsolttal. Fontos volt ez a mi számunkra, hiszen az egyházmegye minden intézményének ő kell, hogy irányt mutasson, ő szabja meg az egyházmegye arculatát, neki is jó volt ez a találkozás, hiszen megismerhette azokat, akikkel együtt dolgozik, akik a kórházakban képviselik az egyházmegyét.

A szentmisében a napi olvasmány (1Tim 3,1-13) éppen a püspöki tisztségről is szólt: illeszkedett aznapi programunkhoz. Szolgálatunk 15. évében, ezen a szentmisén is hálát adtunk Mennyei Atyánknak minden örömteli és szívfájdító találkozásunkért, amelyeket a ránkbízott betegekkel éltünk át.

A püspök atyának minden jelenlévő bemutatkozhatott néhány mondatban, megemlítve szolgálati helyét, munkája körülményeit, de még családját is.

Közös ebédünk után még egy kis fagylaltot, süteményt is kerestünk magunknak, hogy még kerekebbnek érezzük ezt a napot! Jó volt találkozni, egymással is beszélgetni, a velünk történteket megosztani!
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT