VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Meglássuk Isten szépségét a másik emberben
2019. június 22.

„És érezzék egy kézfogásról rólad,
hogy jót akarsz, és te is tiszta jó vagy,
s egy tekintetük elhitesse véled:
szép dolgokért élsz - és érdemes élned.”
(Váci Mihály)

A 2019. június 20-án megrendezésre került lakók napjára nagy lelkesedéssel készültünk.

Imaórák, ének-és színjátszó próbák, fociedzések tették tartalmasabbá a várakozással teli heteket, hónapokat. Több meghívott, társintézmény tisztelte meg jelenlétével rendezvényünket. Az ilyen találkozók ünnepet varázsolnak a lelkünkbe, amelyre óhatatlanul szükség van a mindennapok nehézségei mellett.

A lakók napja szentmisével kezdődött, melyet dr. Faragó Artúr atya, a váci egyházmegye kórházlelkésze mutatott be. A liturgia során Koplányi János Ferenc és Szita Tamásné Magyar Andi lelkigondozók részvételével, valamint az Árpádházi Szent Erzsébet Kórus énekével mélyebben élhettük meg Isten szeretet-kapcsolatát.

Az evangéliumi rész felolvasását követően kórházlelkészünk rávilágított arra, hogy Isten mennyire szeret bennünket tökéletlenségünk ellenére is. Fontos, hogy mindennapjainkban mi is elfogadjuk a másik embert a tökéletlenségével együtt és meglássuk a benne rejlő szépséget.

A szentmisét követően került sor Verbói Tiborné igazgatónő köszöntőjére, valamint a lakók intézményben való tevékenységének megköszönésére.

Ezt követően ünnepi műsor vette kezdetét, mely az emberiség története, a jóság és a szeretet kibontakozásának jegyében került összeállításra. Mottónk volt: „Legyetek jók, ha tudtok!”

Nagyon sok szép dallal, verssel és egy musicallel készültek ellátottaink. Intézményünk énekkara az Ipolypart Dalkör előadásában vidám hangulatú dalokat hallhattunk, melyekben a népi és az emberi érzelmek, gondolatok kifejezését élhettük át. A „Legyetek jók, ha tudtok” című film feldolgozását Lázár László lakónk, színpadra vitelét az Ipolypart Teátrum valósította meg nagy sikerrel.

A finom ebédet követően ügyességi vetélkedőkön, barátságos labdarúgó mérkőzéseken és lengőteke-bajnokságon vehettek részt lakóink és a meghívott vendégeink. A nap zárásaként jó hangulatú élőzenés mulatság színesítette a programot.

Úgy érezzük, hogy a vendégeinkkel és lakóinkkal közösen eltöltött nap, erőt és további lelkesedést ad szolgálatunk folytatásához.

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.” (Böjte Csaba)

Révfy Péterné
szociális munkatárs
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT