VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Azt vizsgáljuk, mi hol tartunk
2019. április 11.

2019. április 10-én, a húsvéti ünnepek közeledtével ünnepi szentmisét celebrált dr. Faragó Artúr atya az Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet lakói és dolgozói részére.

Évről évre az ellátottak ünnepi előkészületeit segíti Koplányi János lelkigondozó is, az ő vezetésével imaórákon, keresztúti ájtatosságban veszünk részt. Jézus szenvedéstörténetét megismerve, imádságokban elmélyülve sikerül a feltámadás ünnepére felkészülnünk lelkiekben.

Az evangéliumban a házasságtörő asszony történetét olvastuk. Jézussal szeretnénk jobban összebarátkozni, ismer bennünket, rászorulunk, ő ad erőt, a törvényt is be kell tartani, a farizeusok csapdába próbálják csalni, Jézus mikor személyes barátságba kerül valakivel, nemcsak szépen elbeszélget vele, hanem mindig egy kicsit többet szeretne. Nem állt le vitatkozni a farizeusokkal, nem adott igazat, hanem arra volt kíváncsi, hogy akik odavittek az asszonyt, milyen kapcsolatban vannak Istennel. Ezek az emberek komolyan vették, nem azt mondták, nincs bűnöm, magukba néztek. Jézusnak sikerült elgondolkodtatni az embereket, és az asszonnyal is ugyanezt teszi: szembesíti, a bűnével. Új lehetőség, de figyelmeztetés is. Nem az a feladatunk, hogy más bűnével foglalkozzunk, hanem hogy azt vizsgáljuk, mi hol tartunk.

Köszönjük a szentmisét Artúr atyának, Szita Tamásné Magyar Andinak a zenét, énekeket. Jó volt megélni a Jézussal való találkozást. Köszönjük Istennek a lelki adományokat, a Szentlélek ajándékait.
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT