VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Három karácsonyi állomás Hatvanban
2018. december 22.

A hatvani lelkigondozó és önkéntes beteglátogatók számára a közös karácsonyi ünneplés első állomása december 10-én volt. Ezen a napon jókedvűen gyűltünk össze, hogy közösen kis jókívánságos könyvjelzőket készítsünk, melyekkel majd megajándékozzuk a betegeket. Miközben készültek az ajándékok mindenki elmesélte a saját karácsonyi hagyományait, ki mit szokott sütni, főzni.

Ünneplésünk következő állomása 19-én délelőtt volt, amikor is bekapcsolódtunk az ápolási osztály ünnepségébe. Az ünnepség programját egy bent lakó nyugdíjas tanár néni állította össze ő kért meg készülnénk mi is valamivel. Örömmel tettünk eleget kérésének, s igazi családias ünneplésben volt részünk nővérek, betegek, családtagok együtt. Meghatódottan hallgattuk az osztály lakóinak kis kórusát, s adtuk elő az Elfeledett napkeleti bölcsek történetét.

Harmadik, egyben fő és utolsó állomás 21-én délelőtt volt, amikor párosával bejártuk a kórház összes kórtermét, s mindenütt verssel és énekkel köszöntöttük a betegeket, éppen dolgozó orvosokat, nővéreket. Vittük magunkkal a jókívánság könyvjelzőket, s az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola diákjai által a betegeknek készített képeslapokat is. Meghatódva láttuk a könnyeket a szemekben, s öröm töltötte el a szívünket, amikor a betegek is bekapcsolódtak énekünkbe.

Lelkesen, élményeinket mesélve tértünk vissza az osztályokról. S mint minden évben most is megállapítottuk mi többet kaptunk, mint adtunk. Úgy gondolom idén is sikerült, ha csak pár percre is belopni a kórtermekbe karácsony fényét, szeretetét.

Brazda Judit
lelkigondozó
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT