VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Mária és József, karjukban a Kisjézussal, odamentek mindenkihez
2018. december 21.

Ádvent van, újra várakozunk, készülünk, előkészítjük a szívünket Jézus fogadására. Az Isten lehetőségeket ad nekünk újra és újra, rendbe tenni a lelkünket, jól készülni, vágyva várni a születést. A kórházban és az idősek otthonában is várjuk Őt, az öregség és a betegség megélésében talán mélyebben megéljük a titkot, megváltónk születik, az Isten Fia érkezik közénk.

December 12-én Kantár Norbert atyával szobáról szobára látogattuk a fekvő betegeket kórházban, lehetőséget adva a szentségek vételére. Sokan, nagy örömmel, megrendülve fogadták az Urat, hiszen otthon már nem jutnak el a templomba, bár nagyon szeretnének. Este a kórház kápolnája teljesen megtelt a betegekkel, dolgozókkal, önkéntes beteglátogatókkal. Szentmisével zártuk a napot.

December 13-án Norbert atya az idősek otthonába is eljött gyóntatni, majd szentmisén vettünk részt az idősekkel és a dolgozókkal. A fekvő betegeket a szobájukban látogatta meg, és látta el szentségekkel az atya.

21-én, pénteken, fél tízre vártuk a betlehemes gyerekeket a második emeleti rehabilitációra, és a belgyógyászatra. A nővérek és az önkéntesek segítségével kikísértük a mozgatható betegeket a társalgóba. Örömmel láttam, ahogy teljesen átélik a születéstörténetet, bekapcsolódtak az énekekbe is. A folyosókon körbe jártunk, karácsonyi énekeket énekelve, eljutva így a fekvő betegekhez is. De mennünk kellett, mert már a következő osztályon is vártak minket. Így jártuk körben, énekelve a kórházat.

Végül 11 órakor a krónikus osztályra érkeztünk. A betlehemesek fáradhatatlanul nagy átéléssel, kitartóan, újra közénk hozták Jézus születését. Itt sokat voltunk a kórtermekben, hisz nagyon sok a fekvő beteg. Megrendülve láttuk, ahogy Mária és József, karjukban a Kisjézussal, odamentek mindenkihez. Sokan könnyes szemmel csókolták a Kisdedet és Máriát is.

A betegeket és a dolgozókat minden osztályon megajándékoztuk a Magyar Szentek Katolikus Iskola diákjai által készített rajzzal, amelyre személyes jókívánságot is írtak, szentképpel, valamint szaloncukorral.

Szeretném megköszönni Tariné Horváth Piroska áldozatos munkáját, aki mint minden évben, betanította és elkísérte a fiatalokat és gyerekeket a kórházba. Nagy örömet okoztak nekünk. Szintén hálásan köszönöm Séberné Marika, Vargáné Ibolya és Huber Katalin egész éves kitartó, áldozatos önkéntes beteglátogatói szolgálatát.

Jagicza Józsefné Gabi kórházi lelkigondozó.
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT