VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Ember, ember, december
2018. december 19.

A ludányhalászi otthonban ma nagy volt a készülődés, sürgés-forgás, mivel a karácsonyi ünnepségnek volt itt az ideje. Szentmisét mondott Artúr atya, a kórházlelkészi szolgálat vezetője. Beszédében elmondta, hogy a Biblia üzenete felhívja a figyelmünket arra, hogy Isten mennyi mindent tett értünk. Ilyen például a karácsony is, a próféták megjövendölték, hogy eljön a Megváltó! Isten rajtuk keresztül üzent. A mai evangéliumban Keresztelő János, aki Jézus előfutára volt, hirdette az embereknek, Jézus eljövetelét. Nekünk is kell készülnünk a karácsonyra, fel kell tennünk magunknak a kérdést: Mi közünk van Jézushoz? Ő megtanította nekünk, hogyan kell áldozatot hozni a másikért, megtanította, hogyan imádkozzunk. A mennyei Atyát végtelenül szerette. Kérdezzük meg Jézustól, mi az Isten akarata? Ha valakit megbántunk, eltelik sok idő, mire megbánjuk. A Karácsony jó alkalom arra is, hogy megbocsássunk, bocsánatot kérjünk. Jézus példát adott erre, megtanított bennünket, hogyan figyeljünk a másikra, hogyan legyünk feléje szeretettel. Próbáljunk meg Jézus tanítása szerint élni!

A szentmise végén Verbói Tiborné igazgató asszony megköszönte Artúr atyának, egész évben tett szolgálatait, nekem pedig a zenei szolgálatot, s mindketten egy-egy ajándékcsomagot vehettünk át.

Az ünnepi műsor kezdetét vette, a foglalkoztatós nővérek a lakókkal együtt egy nagyon meghitt, vidám darabot adtak elő! „Ember, ember, december...” énekelték gyermeki lelkülettel ezt a nagyon kedves éneket, és nagyon megható volt a lelkesedésük! Voltak, akik karácsonyi verseket szavaltak, énekeltek. Elgondolkodtam rajta, mennyire jól tudják hangsúlyozni a verseket, mennyire átérzik a jelentését. Azt érzékeltem, hogy a szentmise és az ünnepség is valahogyan „átváltoztatta”  a lelkünket, ha csak egy kis időre is.

Hálás vagyok, hogy részese lehetek az ünnepségeknek, hála és köszönet a szervezőknek, s azoknak, akik valamilyen formában lehetővé tették, hogy az ünnepség létre jöhessen. Isten áldja meg azokat, akik a beteg, fogyatékkal élő embereket gondozzák, s minden intézményi dolgozót!

Áldásokban gazdag karácsonyt kívánok, békés, türelemben, kegyelmekben gazdag újévet!

Szeretettel: Szitáné Andi
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT