VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Találkoznod kell Isten szeme fényével!
2018. december 18.

A fenti mondat Pintér Béla gyönyörű karácsonyi dalából, a „Gyere el a jászolhoz”-ból való. Ma, december 18-án, kedden, a magyarnándori iskolás gyerekek és két gimnazista fiatal hozták el a balassagyarmati kórházba a betegeknek, dolgozóknak a Megváltó születésének misztériumát. A gyerekek pásztorjátékukkal segítették lelkileg ráhangolódni a betegeket, a dolgozókat a közelgő ünnepekre. Minden évnek sajátos hangulata van. Megrendítő látni a könnybe lábadó szemeket, a figyelmességeket, melyeket tapasztalunk. A gyerekek betlehemes játéka nagy örömet okozott a betegeknek, akik itt kényszerülnek tölteni a karácsonyt. Meghatottan néztük, ahogy az egyik beteg megkérte az „angyalokat”, hogy énekeljenek neki karácsonyi dalokat, és ő maga is bekapcsolódott az éneklésbe. Több osztályon is örömmel láttuk, hogy a betegek mellett a nővérek is dalra fakadtak, a nővérek a nehéz szolgálat és sok teendőik ellenére is készségesen segítettek a betegek ünnepségre kísérésében. A kórház folyosóján karácsonyi dalokat énekelve vonultunk, itt-ott az ajtók mögül a nővérek és az orvosok is ki-kitekintettek, jó volt látni az örömöt az arcukon.

Ezt az örömet hozza el nekünk a kisded Jézus, azzal hogy közénk születik, hogy a szívünkbe születik, és milyen nagy szükségünk van erre különösen a mostani időkben!

Hálás szívvel köszönjük a segítséget a felkészítő tanároknak, az önkénteseinknek és minden olyan személynek, aki valamilyen formában hozzájárult ehhez az ünnepléshez!

Áldott békés karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Mák Noémi és Szitáné Andi
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT