VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Igazi látványosság a váci kórházban felállított betlehemi jászol
2018. december 5.

Betegek, látogatók és kórházi dolgozók is csodájára járnak a Jávorszky Ödön Kórház aulájában – idén első alkalommal - felállított betlehemnek. Az ötletgazda és megvalósító Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálat, tegnap délután adta át az egészségügyi intézményben megfordulók számára a Jézus születését, a pásztorok és a három királyok látogatását ábrázoló, kis figurákkal berendezett betlehemi jászolt.

A széles körű civil összefogással megvalósított alkotást dr. Faragó Artúr, a kórházlelkészi szolgálat vezetője áldotta meg, majd karácsonyi gondolatai után a klinikai lelkigondozók és az önkéntes beteglátogatók közreműködésével zenés, verses műsorral, karácsonyi gondolatokkal emlékeztettek mindenkit az advent és a karácsony legfontosabb üzeneteire.

Dr. Urbán Edina főigazgató főorvos és dr. Király Edit mb. ápolási igazgató az intézmény dolgozói, valamint a betegek nevében is megköszönték a Kórházlelkészi Szolgálat munkáját, akik egész évben a betegek gyógyításában és a munkatársak hétköznapjaiban is igény szerinti lelki segítséget nyújtanak. Örömüket fejezték ki, hogy a betlehem felállításával egy igazi színfoltot varázsoltak a kórház életébe.

Tari Adrienn
PR menedzser
Jávorszky Ödön Kórház
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT