VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Betegek és dolgozók együtt emlékeztek a váci kórházban
2018. október 30.

A Jávorszky Ödön Kórházban idén harmadik alkalommal szervezték meg azt a közös gyertyagyújtást és imádságot, amit az Egyházmegyei Kórházlelkészi Szolgálat hagyományteremtő céllal kezdeményezett, halottak napja alkalmából. Az egészségügyi intézmény aulájában kedden megtartott gyertyagyújtáson, azoknak a kórházban tartózkodó betegeknek is lehetőséget nyújtottak a méltó megemlékezésre, akik ezen a héten nem tudják meglátogatni szeretteik sírjait.

A megemlékezésen dr. Faragó Artúr, a kórházlelkészi szolgálat vezetője mondott beszédet, majd az intézmény lelkigondozói, Polónyiné Maretta Judit és Jéger Sándorné, valamint a beteglátogató önkéntesek olvastak fel verseket, énekeltek egyházi és ifjúsági dalokat Keserű Konrád gitárkísérete mellett. Ezt követően a résztvevők együtt imádkoztak az elhunyt betegek, hozzátartozók és kórházi dolgozók lelki üdvéért.

Az emlékezés lángjának meggyújtására elsőként dr. Urbán Edina főigazgató főorvost és dr. Király Edit mb. ápolási igazgatót kérték fel, őket követően pedig a jelenlévő betegek, hozzátartozók és kórházi dolgozók idézték fel csendben mindazok emlékét, akik sajnos már nincsenek közöttünk.

Tari Adrienn
PR menedzser
Jávorszky Ödön Kórház
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT