VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


A megújulás lelkületével elindulni
2018. október 4.

Keresztény emberként minden iskolai év kezdetén a Szentlelket hívjuk: alázatosan kérjük, hogy segítsen bennünket kitartani a munkában, adjon erőt, hogy le tudjuk küzdeni a nehézségeket és persze reménykedünk, hogy örömünk is lesz mindabban, amit végzünk. Az önkéntes évindítónkat is ezek a fenti gondolatok és érzések vezették: azért jöttünk össze, hogy közös elhatározással, a kezdeti fogadalomhoz lélekben visszatérve, egymás megtámogatásával el tudjuk kezdeni a szolgálatot.

A szolgálat vezetője, dr. Faragó Artúr kórházlelkész János evangéliumából olvasta fel az igazi szőlőtőről szóló részt (Jn15,1-15), majd arról beszélt, hogyan kell megújítani a betegek szolgálatában való hűséget, megmaradni a szeretetben, megmaradni abban, amire vállalkoztunk.

Elindulásunk szimbóluma az ősz gazdagságát jelképező asztali díszünk volt, melyben mindannyian rácsodálkozhattunk a csoport sokszínűségére, egyéniségünk értékeire és mindazokra a karizmákra, melyekkel megajándékozott bennünket a Jóisten. Felelősségünk is ezeket a talentumokat kamatoztatni a szolgálatban, amelyhez évekkel ezelőtt elköteleződtünk.

Ahhoz, hogy a szolgálatban „jó úton járva” tudjunk haladni, a legfontosabb útjelzőket tízparancsolat formájában minden önkéntesünknek odaajándékoztuk. Ezek mellé egy szolgálati tollat is kaptak ajándékba az önkéntesek, amolyan igazi tanévnyitós hangulatban voltunk most együtt.

A találkozónkat egy agapéval zártuk, melyen a szokásos finom sütemények visszaröpítettek bennünket azokba az időkbe, amikor még mi is kisiskolások voltunk. Jó ezzel a kezdeti lendülettel elindulni.

Isten áldását kívánjuk a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának minden munkatársára!

Kistarcsai lelkigondozók
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT