VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Lakók napja az Ipolypartban
2018. június 22.

2018. június 20-án a ludányhalászi Ipolypart Ápoló Gondozó Otthon és Rehabilitációs Intézet lakóinak életébe elérkezett az ünnep. Lakók napján ünneplőbe öltözött szívük-lelkük. Sok izgalom és nagy várakozás előzte meg ezt a napot. Imaórák, énekpróbák, dal- és verstanulás, színjátszó próbák tették tartalmasabbá a készülődést. A nap szentmisével vette kezdetét, melyet Dr. Faragó Artúr atya, a Váci Egyházmegye kórházlelkésze celebrálta. A szentmisébe hirdetett evangélium és azt követő homília valamennyiünket mélyen érintett, mely szerint Isten országát keresve, az elvetett búzamaghoz hasonlóan fejlődik bennünk a lélek. A szentmisét Szita Tamásné Magyar Andrea, a balassagyarmati kórház lelkigondozójának a gitárkísérete, és az intézmény dolgozóiból és ellátottjaiból álló Árpád-házi Szent Erzsébet kórus éneke tette meghittebbé.

Verbói Tiborné, az intézmény vezetőjének köszöntőjét követően az európai kulturális örökség évéhez kapcsolódóan, a palóckultúra jegyében összeállított műsor színesítette a délelőttöt. A varsányi Muskátli népdalkör vendégszereplésekor tanúi lehettünk annak, hogy milyen palóc népdalkincseket őriznek ők. A kulturális műsort az Ipolypart Teátrum és az Ipolypart Dalkör előadása, az elhangzott Wass Albert és József Attila vers, Erkel Ferenc operája tette gazdagabbá.

Az intézmény életében aktívan résztvevő ellátottak igazgatói dicséretben részesültek. A finom ebédet követően élőzenés mulatság, kispályás foci, lengőteke-bajnokság, ügyességi sorverseny, palóc kvíz tette élménydússá a délutáni programot ellátottjaink és vendégeink számára egyaránt

Révfy Péterné
szociális munkatárs

Eljött ez a nap is. Vártuk, készültünk, kellőképpen izgatottak voltunk. Szentmisén adtunk hálát intézményünkért, lakóinkért, vendégeinkért. Háladalt énekelt kórusunk.

Lakóink műsora szívből jött, büszkék vagyunk rájuk. Hétvégét sem kímélve készültek erre a napra.

Vetélkedőink sikerei után mindenki ajándékokkal térhetett haza. Különösen megmelengette a szívünket a Reménysugár Gyermekotthon aktivitása a sorversenyben.

Úgy gondolom napunk kellemesen zárult. A közös élményben benne volt a szeretett.

„Addig megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet.” (1Kor 13,13)

Puszta Gáborné
terápiás nővér

© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT