VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Az otthon lakói Süvítőtelepen
2018. május 26.

2018. május 24-én, Szűz Mária, a keresztények segítsége napján lelki napot tartottunk a ludányhalászi Ipolypart Otthon dolgozóival és negyven lakóval. A lelkinap első felében a környéken lakó, rózsafűzértársulat tagjai, hozzátartozók, a fogyatékkal élők házigondozásában részt vevő kolléganő, és három fiatal gondozott is részt vett. Az időjárásra nem lehet panaszunk, mert ragyogó napsütésben volt részünk a nap folyamán. A balassagyarmati Süvítőtelepi Újtemplom (Mária, a Szentlélek Mátkája templom) volt az a hely, ahol közösen ünnepelhettünk a szentmisében. Dr. Faragó Artúr, a kórházlelkészi szolgálat vezetője prédikációjában elmondta, a Mennyei Atya gondoskodó szeretete által, van nekünk égi édesanyánk. Szeret bennünket, gyermekei vagyunk, mellettünk áll, és ha mi el is távolodunk tőle, ő még inkább imádkozik értünk, akkor is szeret, figyel ránk. A keresztény emberek életében sok a küzdelem, de ezt a küzdelmet nem egymással, hanem legbelül, magunkkal vívjuk. Vigyáznunk kell, hogy ne az ösztönök, ne a harag irányítson. Halljuk meg a Szentlélek hangját! A Szűzanya örül, mikor azt látja, a gyermekei szeretettel vannak egymás iránt. Ismerjük fel, hogy szükségünk van a Szűzanya segítségére, anyai gondoskodására, hogy jó keresztények legyünk.

A szentmise után, Majoros Vince, az újtemplom gondnoka, beszélt nekünk a templom történetéről, személyes megtapasztalásairól, az egyházközségen belüli hitéletről.

Beszámolója után, Koplányi Jánossal, a ludányhalászi otthon lelkigondozójával közösen imádkoztuk a májusi litániát, és Mária-énekeket énekeltünk.

Kötetlen beszélgetés, s finom meleg ebéd, gyümölcs, sütemények következtek, melyről az otthon foglalkoztatós nővérei gondoskodtak!

A lelkinap a balassagyarmati Palóc ligetben folytatódott, ahol Koplányi János vezetésével keresztutat végeztünk.

A lelkinapunk fagyizással zárult, megédesítve ezzel az amúgy nagyon feltöltős, találkozásokban gazdag napunkat. Személy szerint nagyon hálás vagyok, hogy részt vehetek ezeken az alkalmakon, mert új színt visz a hétköznapjaimba. Jó együtt lenni, jó látni a foglalkoztatós nővérek szolgálatát, Koplányi János lelkigondozói tevékenységét, önzetlenségüket, s amilyen szeretettel bánnak a lakókkal. Hálás vagyok Artúr atyának, hogy lehetőséget ad a találkozásokra! S hála azoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy a lelkinap megvalósulhasson.

Szitáné Andi, lelkigondozó
Balassagyarmat
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT