VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Betlehemesek a kistarcsai kórházban
2013. december 31.

Kistarcsán nagy hagyománya van annak, hogy advent első hetétől kezdve, karácsonyig, minden hétvégén házról házra viszik a gyermekek a hírt, hogy közeledik Jézus születése. Ennek keretében egy palóc Betlehemes játékot adnak elő azoknak a családoknak, akik ezt örömmel fogadják.

December 20-án ez a kis csapat a kórházba is elhozta az örömhírt, a Rehabilitációs osztály betegeinek. Délután 4 órakor becsilingeltünk minden szobába és meghívtuk a betegeket az étkezőben kezdődő kis előadásra. Legtöbbjük ki is tudott egyedül sétálni, de volt olyan is, akit maga a főorvos asszony karon fogva vezetett az étkezőig.

A gyerekek lelkesen szerepeltek, a betegek pedig a második ének után maguk is bekapcsolódtak az éneklésbe. Ezáltal igazi közös játékká vált a Betlehemezés. A végén azokba a szobákba, ahol maradtak még betegek, bevittük megmutatni a kis Jézust és elénekeltük velük együtt a Mennyből az angyalt. Egy 90 év körüli dédmama, akiről a nővérek elmondták, hogy nem is hall, nem is lát, a második sor után velünk énekelt. A meghatottságtól a gyerekek nagyon oda voltak, csodálkozva néztek egymásra, hogy ez hogy lehet? Az ének végén, amikor ragyogó arccal megkérdezte, hogy „vajon a kis Jézus teljesíti-e az ő kívánságát, amit Karácsonyra kért?”- a gyerekek összenéztek és azon tanakodtak, hogy vajon ez a dédi mit kérhetett? Mert ha a Jézuska nem jönne teljesíteni, akkor ők szívesen megadnák ennek a néninek, amire vágyik.

Az osztály személyzete a gyerekeket egy nagy csomag csokoládéval jutalmazta és mi, lelkigondozók, pedig mézeskalács szarvasokat készítettünk nekik.

Bálint Brigitta, Szabóné Szekeres Ildikó lelkigondozók
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT