VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Mi így ünnepeltünk együtt, az idősek otthonában és a pásztói kórházban
2017. december 22.

Újra ádvent van. Készülődünk, várjuk Jézus születését a kórházban és az idősotthonban is, csakúgy, mint minden ember az otthonában. Ahogy egyre több gyertyát gyújtunk meg az adventi koszorún, úgy fokozódik ez a várakozás. A szívünkben várjuk Őt, talán a kórházban könnyebb a lényegre figyelnünk, mert a sok fölösleges tevékenység már nem kísért minket.

December 12-én Kantár Norbert atya jött el meggyóntatni az időseket és a dolgozókat az idősek otthonában, sokan éltünk a szentségi lehetősséggel és letettük a terheinket. Majd szentmisén vettünk részt, ahol együtt ünnepeltünk. A fekvő időseket a szobájukban látogatta meg, és látta el szentségekkel az atya.

Másnap a kórházban lévő betegekhez érkeztünk, szobáról, szobára jártunk, lehetősséget adva, hogy éljenek a szentségek vételével. Sok beteg, idős ember már csak a kórházban tudja megtisztítani a lelkét, és magához venni az Urat, ezért már nagyon vártak minket. Este a kórház kápolnája megtelt betegekkel, dolgozókkal, önkéntes beteglátogatókkal, szentmisével zártuk a napot.

December 21-én fél tízre vártuk a betlehemes gyerekeket a krónikus osztályra. Mire megérkeztek, a nővérek és az önkéntesek segítségével már kikísértük a mozgatható betegeket a társalgóba. Nagy örömmel hallgattuk meg és éltük át ismét azt a csodát, amit Isten Jézus születésével nekünk készített. A gyerekek hangosan, nagy átéléssel tették jelenvalóvá a Betlehemben történteket. Az előadás után karácsonyi dalokat énekelve bementünk minden szobába a fekvő betegekhez is. József, Mária és a kezükben lévő Kisded odalépett minden kórházi ágyhoz. Nem csak a betegek, de bizony mi felnőttek is törölgettük a könnyeinket, látva milyen sokat jelent mindez az idős, sokszor nagybetegeknek.

A betlehemes gyerekekkel elköszöntünk a krónikus osztály betegeitől és dolgozóitól, és sorra jártuk a kórház többi osztályát is. Mindenhol nagy örömmel várták a fiatalokat, készültek a betegek és a dolgozók is a megvendégelésükre.

Sok beteg tölti a karácsonyt kórházi osztályokon, ami nagyon nehéz. Szeretném remélni, hogy ezek a fiatalok, akik ide hozták közénk Jézus születésének örömhírét, megmelengették a betegek szívét, lelkét és így könnyebb lesz kórházban eltölteni a karácsonyt. Nagyon hálásak vagyunk, hogy eljöttek hozzánk.

A betegeknek minden osztályon a Magyar Szentek Katolikus Iskola diákjai által készített rajzokat, szentképet és szaloncukrot adtunk ajándékba.

Szeretném megköszönni Tariné Horváth Piroska áldozatos munkáját, aki betanította és elkísérte a fiatalokat.

Szintén itt szeretném megköszönni Séberné Marika, Huber Katalin, és Vargáné Ibolya önkéntes beteglátogatóknak az egész éves áldozatos kitartó szolgálatukat.

Jagiczáné Gabi, kórházi lelkigondozó




© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT