VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Karácsony a szívekben (Ceglédi beszámoló)
2017. december 22.

Ebben az évben is több gyerekcsapat jött el karácsony üzenetével a ceglédi Toldy Ferenc kórházba.

Azokra az osztályokra szerveztünk Betlehemes műsort, ahol hosszabb időt töltve idősebb betegek gyógyulnak. December 18-án hétfőn a kórház Ápolási osztályára és a Krónikus Belgyógyászatra jöttek Tápiószőlősről az általános iskola 3. és 5. osztályos tanulói énekes, hangszeres előadásukkal. Könnyeket csaltak nemcsak a betegek, de ápolóik szemébe is, amikor előadták Jézus születésének történetét. Kis képekkel, szaloncukorral kedveskedtek a betegeknek. Felkészítő tanáraiknak: Farkasné Boglárkának, Földvári Kittinek és Szombati Anitának és a gyermekeknek köszönjük munkájukat, a színvonalas előadást, s hogy elhozták az örömhírt kórházunk betegeinek.

Következő napon, kedden délután a ceglédi Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola diákjai látogattak el kórházunkba. Velkey Katalin tanárnő és Tóth Péter tanár úr készítette fel az 5/A osztályos tanulókat a karácsonyi misztérium játékra, melyet a Gerontológián, majd a Szülészet-Nőgyógyászat előtti társalgóban adtak elő. Az ápoló személyzet és a betegek is nagy örömmel fogadták az előadást, a Megváltó érkezésének színvonalas, szép eljátszását.

Igazi meglepetés volt, hogy az előadás alatt érkeztek látogatók az egyik újszülöttet megnézni. Ők is mélyen meghatódva hallgatták végig a gyerekek énekes-verses előadását, majd mi is megláthattuk a gyönyörű kisbabát.

December 21-én csütörtökön eljöttek a ceglédi cserkészek is a betegekhez. A 144.  sz. Kossuth Cserkészcsapat Huszár Zoltán cserkészparancsnok és Kottes Anikó vezetésével a Gyermekosztályról indult útjára karácsonyi dalokat énekelve a betegek karácsonyi köszöntésére. Végigjárva a kórházat, meghozták a Kisded Jézus örömét és áldását a kórházunkban gyógyuló betegeknek.

Minden résztvevőnek hálás szeretettel köszönjük munkájukat, fáradságukat, a Jóisten gazdagítsa további életüket és a betlehemi Kisjézus költözzék mindannyiunk szívébe!

Ágostné Cséri Gabriella lelkigondozó és az önkéntes beteglátogatók
Cegléd, Toldy Ferenc Kórház
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT