VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


A fényességes angyalok éneke
2017. december 16.

A fényességes angyalok énekétől lett hangos Salgótarjánban a Reumatológiai és a Rehabilitációs osztály közötti terület csütörtökön délután, amikor Kiss Dávid atya vezetésével, bérmálkozásra készülő fiatalok segítségével igyekeztünk kis örömet és mosolyt sugározni a betegek és a dolgozók felé. A pásztorjáték és az ismerős karácsonyi énekek könnyeket csalogattak mindannyiunk szemébe emlékezve régi karácsonyokra és ünnepekre. A dolgozók segítségével félkörben helyezkedtek el a betegek, akik mind hálásan köszönték meg ezeknek a gyermekeknek a műsorát, akik rájuk áldozták idejüket, és kedvességet, mosolyt, derűt ajándékoztak számukra. Dávid atya az idei karácsonyra igazi, örömteli találkozásokat kívánt a kórházban fekvőknek. Igazi, bensőséges találkozást az Istennel, és igazi örömteli találkozásokat embertársainkkal és családjainkkal! Gyógyulást és mielőbbi boldog hazatérést, áldott karácsonyi ünnepeket kívánva köszöntünk el a betegektől.

Az angyalok kórusa meglátogatta még a Gyerekosztály és a Krónikus Belgyógyászat betegeit is, akik örömkönnyeket hullattak attól, hogy ha csak egy percig is, de boldogok voltak, és hálálkodtak a fiataloknak.

A látogatások után a kápolnánkba tértünk vissza, ahol egy kis agapéval vendégeltem meg a szereplőket. Igazán felnőttként érti meg az ember a szolgálat lényegét, de ha csak egy-két gyermekben is gyümölcsöző lesz ez a fajta ajándékozó szeretet, akkor már valóban igazi és meghitt karácsonyunk lehet. A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg azokat, akik ezt nem tudják viszonozni. A játékok tönkremennek, a számítógépek elavulnak, a gyöngysorok elvesznek, de a szeretet ajándéka megmarad.

Kegyelmekben gazdag, Istentől áldott karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!

Ocsovainé Zsélyi Rita, lelkigondozó

Minden csillag egy kereke,
ezeregy angyal száll vele,
az Isten maga száll vele
és csillagtükröt nyujt felénk,
mesetükröt, a keze.

Szent tükrébe végre egyszer
Pillantsatok tiszta szemmel,
tiszta szemmel, Istenszemmel
milyen szép is minden ember!
Minden ember szépségtenger
s mint a tenger csillagszemmel
telve vagytok szeretettel…!

(Wass Albert: Karácsonyi versek II. - részlet)

 
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT