VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Lelki ráhangolódás Krisztus születésének várakozására
2017. december 4.

Az adventi készülődés kezdete a hatvani Albert Schweitzer Kórház önkéntesei és lelkigondozója számára már 1 héttel advent előtt megkezdődött, amikor összegyűltünk, hogy adventi naptárat készítsünk az ápolási osztály betegei és dolgozói számára. Ünnepi hangulatban, az ajándékkészítés örömével hajtogattuk a kis borítékokat, melybe a karácsonyi készülődést, az adventi várakozást segítő idézetek kerültek, minden napra más és más.

Ugyanilyen lelkesedéssel és örömmel készültünk az első gyertyagyújtásra is szintén az ápolási osztály betegeivel. Verssel, történettel, imával és a betegekkel, nővérekkel közös énekléssel segítettük az adventi várakozást belopni a kórház falai közé.

Mi magunk is elérzékenyültünk látva a betegek meghatódottságát, s kezdetben nehezen találva a szavakat maradtunk még beszélgetni közöttük.

Azt hiszem mindannyiunk számára segítette a lelki ráhangolódást Krisztus születésének várakozására. Örömmel ígértük, hogy advent többi hetében is jövünk, s kis áhítattal igyekszünk ünnepi készülődést vinni a fehér falak közé.

Brazda Judit
lelkigondozó
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT