VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Adventi lelkinapjaink Vácon, a püspökség kápolnájában
2017. december 7.

December 4-én a váci önkéntes beteglátogatók, másnap pedig a kórházlelkészi szolgálat klinikai lelkigondozói gyűltek össze adventi lelkinapra Vácon.

December 4-én, közösségünk, a váci önkéntes beteglátogatók,  a püspöki palota kápolnájában tartotta meg adventi lelkigyakorlatát.

Ezen a délutánon először Torma Joel diakónus atya osztotta meg velünk az ünnephez kapcsolódóan gondolatait.  Megfogalmazásában rámutatott többek között arra is, hogy Advent a várakozás, a lecsendesedés és elmélyülés időszaka. Ebben a várakozásban benne vannak vágyakozásaink is, ami azt jelenti, hogy az ember reménnyel telve érzi és hiszi, hogy jobb lesz minden. Érezzük magunkon a világ terhét, nehézségeit, de mi keresztény emberek tudjuk, hogy kire van szükségünk, ezért várjuk Jézus Krisztus eljövetelét oly nagy vágyódással. Joel atya arra kért bennünket, beteglátogatókat, hogy vigyük Krisztus szeretetét el betegtársainknak. Bízunk abban és imával kérjük Istentől, hogy mi magunk is át tudjuk adni elesett testvéreinknek Jézus gyógyító áldását.

A „lélekvitaminok” után, Artúr atya által celebrált szentmisén vehettünk részt. A szentmise alatt szívünket melegséggel feltöltve újítottuk meg önkéntes beteglátogatói fogadalmunkat: „… A szentírást életem mércéjének tekintem, hitemet ápolom. A mindenható Isten segítsen engem ennek megtartásában.”   Ámen

Póczik Anita, önkéntes beteglátogató

Lelkigondozóink időről-időre összetalálkoznak, hogy közösségben is lehessenek egymással, ismereteiket is bővíthessék egy-egy téma körül. Advent kezdetén lelkileg is gyarapodást reméltünk ehavi találkozónktól. Tornay Gábor tartott számunkra előadást, amelyet érdeklődéssel, figyelemmel hallgatott a munkaközösség. December 5-e lévén úgy gondoltuk, nagyon közel vagyunk már a Karácsonyhoz, ezért egymást is megajándékoztuk. Közös ebédünk alatt és utána, mielőtt még útrakeltünk, egyéni beszélgetéseinkkel is ápoltuk barátságunkat és összetartozásunkat.

kórházlelkész.hu
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT