VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


Karácsonyi ünnepség a pásztói idősek otthonában és a Margit Kórházban
2013. december 24.

December 19-én, 14 órakor kezdődött az idősek karácsonyi ünnepsége. Odlerné Tiszovszki Mária intézményvezető Wass Albert karácsonyváró szavaival köszöntötte a jelenlévő Sisák Imre polgármester urat, valamint az időseket, hozzátartozóikat, és a dolgozókat.

A pásztói általános iskola 3c osztályos tanulói karácsonyi műsorát nagy örömmel figyelték az idősek. A gyerekek sok verssel, énekkel furulyával és hegedűvel köszöntötték az egybegyűlt vendégeket. A műsort Alapiné Szabó Marianna és Mikuska Judit tanárnő tanította be.

Az ünnepséget a pásztói Rozmaring népdalkör fellépése is színesítette, ők régi karácsonyi dalokkal melegítették meg a szíveket.

Nagy izgalommal vártuk a pásztói Magyar Szentek Katolikus Általános Iskola diákjainak Betlehemes játékát. Nagyon megható, tartalmas, különleges műsorral leptek meg bennünket. Jó volt látni, ahogyan az idős lakóink belefeledkeztek a karácsonyi történetbe. A gyerekeket elkísérte és a műsort betanította, Barna Tiborné igazgatónő, Pádárné Györki Marianna, Dr. Halász Istvánné, és Tóth Lászlóné tanárnők.

Az ünnepség utolsó fellépője Darankó Zoltán pásztói lakos volt, aki tangóharmonikán karácsonyi dalokkal és az idősek kedvenc nótáival teremtett nagyon jó hangulatot.

Az egész délutánt megszervezte Dávid Istvánné mentálos munkatárs.

December 23-án, a pásztói kórház krónikus osztályának betegei és dolgozói, nagy örömmel várták, hogy mint minden évben, eljöjjenek hozzájuk a pásztói ifjúsági hittanos csoport tagjai.

A jó kedvű, nagyszámú fiatalok Bezák Tamás atya, és Loborik Attila diakónus vezetésével, ez évben is új műsorral kedveskedtek a betegeknek. Megelevenedett szemünk előtt a Betlehemi történet, sok, sok énekkel és gitárkísérettel. A történetet papírra vetette Kocsis Gergő gimnazista.

Az előadás után, a fiatalokkal végigjártuk az osztály sok kórtermét karácsonyi énekeket énekelve. A fekvőbetegek közé is elvittük Isten örömhírét. Megindulva láttuk, ahogy a sok elesett, beteg embernek mosolyt és könnyet csaltak a szemébe.

A krónikus osztályról elindultunk a főépületbe, emeletről, emeletre végigjártuk a kórház többi osztályát is, felkeresve a karácsonyi ünnepet is, kórházban töltő betegeket és dolgozókat. Gitárkísérettel, karácsonyi énekeket énekeltünk. Mindenhol nagy örömmel fogadtak minket. A fiatalok karácsonyi képeket és szaloncukrot osztottak minden dolgozónak és betegnek, mindenkinek áldott karácsonyt kívánva.

A betegek nevében is, köszönjük szolgálatukat.

Jagicza Józsefné
klinikai lelkigondozó.
© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT