VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI SZOLGÁLATA Vác, Migazzi tér 1. (+36) 27/814-114 Fax: (+36) 27/814-101

Hírek


A lelkigondozók találkozása az ücsüvel és az almás pitével
2017. október 5.

A nyári szabadságok után ismét teljes erővel szeretnénk szolgálni a ránk bízottakat: betegeket, hozzátartozókat, szakdolgozókat, orvosokat. Ezért indultunk el, mi, a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának lelkigondozói, hogy egy napot együtt tölthessünk, beszélgethessünk, ha nem is hivatásunk szakmai fogásairól, hanem saját örömeinket, fájdalmainkat oszthassuk meg egymással, egész napos baráti együttlétünkön. Társunk, Ágostné Cséri Gabriella, aki a ceglédi kórházban szolgálja a betegeket, hívott meg minket magához. Ezért reggel a tápiószőlősi templomhoz érkeztünk, hogy Isten színe elé vihessük szeretteinket, betegeinket. A szentmise mellett máris megvolt arra is a lehetőség, hogy egymásnak örülhessünk, ahogyan megérkeztünk, beszélgettünk, kávéztunk és süteményeket kóstolhattunk. A szépen felújított és rendben tartott kis templom barátságos légkörében imádkoztunk együtt a szentmise hálaadásával.

A tápiószelei Blaskovich Múzeum megtekintése volt a következő célpontunk. A szomszéd falu „kúriamúzeuma” mindenkit lenyűgözött. A különféle használati tárgyak, a Blaskovich testvérek által gyűjtött művészeti értékek, vadászataik trófeái, min-mind varázslatos összhangban kiállítva szinte egész napos néznivalót kínálnak.

A következő faluban, Tápiógyörgyén várt minket az ebédünk, amelyhez Nusi néni készített nekünk nagyon finom almás pitét. A falumúzeumban eleink berendezési tárgyait, mindennapi életük kellékeit nézhettük meg, az ücsütől a talicskáig. A falu templomának történetét Kovács Attila plébános atya mondta el nekünk. Áldással indultunk útnak, hogy visszatérjünk saját misszióinkba, a ránk bízottakhoz.

Egy lelkigondozó




© Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata
KAPCSOLAT